Светна ми лампата на ABS-a, опасно ли е?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Светна ми лампата на ABS-a, опасно ли е?

Мнениеот GOLF@ » Съб 22 сеп 2007 12:57

Здравейте колеги, днес ми светна лампата на АБС-а. От какво може да е да е, случвало ли му се е на някой?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 22 сеп 2007 13:25

Първо поглеждаш дали имаш спирачна течност (дали не е намаляла). След това оглеждаш по колелата - някой датчик да не е с откачен или претрит кабел. И като тъй и тъй си там - накладките да не са много износени. Другият вариант е да се види с компютър с VAG-COM - ще си изпее всичко.

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Съб 22 сеп 2007 17:00

Най вероятно някой датчик издава или е издал багажа... При мен при по-яко раздрусване из милионите дупки светва и после пак гасне.

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Нед 23 сеп 2007 10:52

Мерси, ще поогледам и пак ще пиша :)

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Пон 24 сеп 2007 8:50

Иначе не е опасно. Колата си спира нормално, естествено без ефекта ABS. Аз карах така доста време, докато си сменя един прекъснал датчик на задно дясно колело.

Потребителски аватар
vlukarev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlukarev » Пон 24 сеп 2007 9:00

Закачи я на VAG-COM. Не е толкова безопасно ако имаш проблем с помата. Накарай някой да ти натисне спирачките на работещ двигател и виж дали не се покачва нивото на течността като натискаш педала(имах такъв проблем). Ако си в София имам VAG-COM може да я видим. Остави контакт на лични.

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Пон 24 сеп 2007 10:37

vlukarev написа:Закачи я на VAG-COM. Не е толкова безопасно ако имаш проблем с помата. Накарай някой да ти натисне спирачките на работещ двигател и виж дали не се покачва нивото на течността като натискаш педала(имах такъв проблем). Ако си в София имам VAG-COM може да я видим. Остави контакт на лични.

Мерси много за предложението, но съм в Германия.
Утре не съм на работа и ще я поогледам. Може и датчик да е, защото вчера изгасна и после пак светна. Ще я опраа :)

Потребителски аватар
georg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georg » Пон 24 сеп 2007 13:00

Най-вероятно е някой датчик.При мен се е случвало.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Вто 25 сеп 2007 8:43

Според мен АБС на Пасат В4 е едно от най-слабите звена на колата. От личен опит мога да кажа, че не минава месец без да светне лампичката. Хубавото е че много често системата сама се оправя, но лошото е че всеки път като светне АБС и се чудя дали ще се оправи, или този път нещо е "заминало на кино".
Най-честия проблем при АБС са датчиците, но може да бъдат и други причини, като: кабели към датчиците, релета на АБС (2 са на брой ), самия блок на АБС ( не дай си боже ).
И в тази връзка искам да попитам колегите нещо. Моя Пасатко на предните колела е със спирачни дискове, а на задните - с барабани. Въпроса ми е - ще светне ли лампичката на АБС ако дебелината на предните или задните накладки падне под някакъв минимум?

Потребителски аватар
vlukarev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlukarev » Вто 25 сеп 2007 16:10

Няма как да ти светне лампата. По прицип трябва накладките да са ти специални (там е датчика) за да ти светне лампата. В тези пасати няма такова нещо.

Major
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Major » Сря 26 сеп 2007 14:15

много ли е опасно Б4 без АБС?

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Сря 26 сеп 2007 17:57

Много вали тея дни и не мога да го погледна, но се оправи сам сега вече не свети.
Обаче при първа възможност ще го погледна. То така и така трябва да сменям летните със змни гуми, а и вчера купих спирачни маркучи т.е. ще го поразкача идните дни.

Върни се в “Passat”