Колата е Пасат 90та година.
С нова предница,нова задница.
От няколко месеца забелязвам като тръгна да я вкарвам в гаража и трябва да завия ляв и да стъпя от асфалта на бордюр 3-4см по-висок от нивото на асфалта.Та като стъпи лявата гума и це чува едно гадно скърцане.Оня ден на светофара на полусъединител и усещам,че скърца като почне да тръгва пак от там и днес вече даже по време на движение ,при пълен ляв пак скърца някво странно,не като да чука каре ми просто скърца.Пробвах днес да не е някой тампон по двигателя,всичките амортисьори ги пробвах,гледах тампоните на каретата нищо не е мръднало.Звука идва от лявото колело...

Скърца някъде отпред
-
- Автомобил:
- Двигател:
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
И аз съм за тампона на макферсона. Отвори предния капак и погледни разстоянието между чашките и тампоните. Когато тампона е здрав разстоянието трябва да е 0,8 см, ако чашките са надигнати повече, значи имаш тампон за смяна. Според мен, щом ти скърца при ляв завой най-вероятно ти е заминал десния тампон.
Погледни двете снимки които съм приложил тук http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=185669&highlight=#185669 и по тях сравнявай
Погледни двете снимки които съм приложил тук http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=185669&highlight=#185669 и по тях сравнявай
- Vladko_1
- Автомобил:
- Двигател:
извинете,че ви развалям темата,но като става въпрос за скърцане и аз мога да се оплача от това.Мястото е само задно ляво колело.Ако не дърпам ръчната няма такова нещо.След потегляне на завои и дупки се чува един отвратителен звук,който много ме дразни.ходих по сервизи проверяваха я.Уж беше цилиндърче смених го ,но въпреки това няма никаква файда ... 

На мен се чуваше триене като виене от задните колела и при натискане на спирачка или опъване на ръчната -изчезваше. Задните ми накладки бяха рециклирани с българско феродо- по-твърдо и ми казаха в сервиза че е от това . Прешкуриха ги и увеличиха луфта засега спря ама язък... А в момента колата е в сервиз за повредени външни накрайнци. Като завивам волана- скърцат като от някакво напрежене(едното ми предно колело пропадна в шахтичка...)