:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

проблем или не?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

проблем или не?

Мнениеот Jako_ludiq » Чет 04 окт 2007 15:46

Ето какъв номер ми направи колицата. Паля си я на гас. Няма проблеми. Всичко е супер, колицата върви, но днеска я превключих на бензин и изчаках да поработи 1-2 мин да позагрее. След това подавам гас да достигне 2000-2500 оборота. След което рязко дадах гас и колата тръгна да гасне. Отпуснах гаста и колата започна да се изфорсирва. Забелязах, че след като веднъж направи 3500-4000 оборота само да и задам и си пълни оборотомера - проблеми няма(Трябваше да се включи прекъсвача но не можа).
Въпроса ми е това гаснеене при пи ниски обороти (прави го дори и на място, но само на гас)От какво може да е? Струва ми се че може да е от калпав бенз, защото съм чувал че така ставало ако не е хубав бензина.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 04 окт 2007 15:55

И при силно зацапан въздушен филтър съм виждал да го прави това.
Не казвам, че е единствената причина, де!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 04 окт 2007 18:23

ми може да ти е позамърсена дюзата,хакаш 1добавка за почистване на дюзи и така се лекува дистанционно.При мене глъхнеше,мислеше,прихълцваше от време на време,нахаках 2 добавки последователно на 2 зареждания и сега е пушка,връи
Иначе може да се е пошашавила малко ламбдата от газта и доде влезе в час..или ECU-то.

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Чет 04 окт 2007 18:40

Danny boy препоръчай ми нямамва марка на добавка утре да отидя да купя. Непременно ли е да се сипва на пълен резервуар.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 04 окт 2007 21:44

ми аз пробвах първо с една лики моли,после с някаква американска май беше не се сещам името и .Аз моята я използвах в15литра по-концентрирана,и другата в толкова.По спомени струваше към 7-8лв,ама си иска да караш на бензин някой и друг ден само с прецъкване няма да стане,засега аз съм доволен при мене беше това.

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Пет 05 окт 2007 7:28

Мерси мноко колега. Дано се оправи с добавката.

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Пет 05 окт 2007 8:17

Има добавка " S T P " - американска е. Много съм доволен от нея - можеш да я сложиш на около 20 литра поне. Ако купуваш от нея, чети, защото има за инжекцион "черна опаковка" и карбуратор "бяла". Преди съм слагал от нея , но сега карам с "Рейсинг" и не ми се е налагало.

Върни се в “Passat”