Здравейте колеги:) Ето че и моята отпуска сварши и пак на работа:(та на проблема.По пътя за морето на прохода Хаин Боаз ей така както си карах съвсем спокойно (щото возех бременна) лампата на маслото ми извади о4ите а зумера ушите:(И аз спирам и си мисля те сега си е.. м...
Вдигам капака вси4ко ОК - масло има (нормален цвят), температурата нормална 90 градуса,двигателя си работи нормално.Викам си сигурно ,маслото е станало мнооо тънко ама не ми се верва на 2000км Castrol GTX3 Magnetec. До морето никви ядове:)на връщане ми го направи още 2-4 пъти. прибирам се аз в ВД и направо в сервиза.Майстора ми вика прегряло ти е маслото нема проблеми карай! И верно 5-6 дена цял ден градско няма грижи. Но като тръгнах за Сф и като види по дълъг баир Мама мия:( става ебати дискотеката на таблото!!! уплаших се сериозно ама ме докара до вкащи:) Отгоре на вси4ко нещо отпред отдясно взе да свири мноо тънко. Лагера ми е сменен преди година. Може би е диск защото като натисна спирачките спира, А забравих да кажа че го прави само на десен завой! И така - до ГУША МИ ДОДЕ ОТ ТАЗИ КОЛА!!!
МОЛЯ дайте съвет и по двата проблема!
Благодаря предварително!
Проблем с маслото и .....
- The ReD One
- Автомобил: Passat B7 4 motion Golf Plus tsi
- Двигател:
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има доста по темата, а относно маслото - и аз съм много недоволен от Кастрол - сложих преди 3 седмици ГТД Магнатек, и онзи ден го смених след 2200км с него - пълен боклук, още като го сложих се разтропаха повдигачите, а преди да го сменя забелязах, че е изгорила към 200гр. от него, като досега не е пипала маслото. Затова и го смених преждевременно, и сега всичко е ОК.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ниско налягане на маслото
За твое неуспокоение, премери го и ще го видиш.
Не ми се струва да е от датчици..
ААА моге и да си паднал на шибано масло некакво менте.
Като ти се случи на път и видиш че няма проблем с масло и др. /тя и колата малко губи мощност от това/ ръчкаш долна, вкарваш в обороти, и караш и си пееш и газ на музиката
съвсем сериозно
за да нямаш грижа, баирите не ги катери на ниски обороти - долна предавка и по-високи обороти.. режима за колата е в пъти по полезен
> обороти = > налягане на маслото > по-добро смазване => повече дебит на охл. течност и по-добро охлаждане. Особенно на баир, където загряват.
Как се оправя ли?
Ами ремонт на валовете с прешлайфане, или сипване на добавки за уплътняване на маслото... или с масло за дизели
Масло няма да ти препоръчвам, че като гледам с тоз кастрол как си го научил да не кажеш глей го са тоя...
Лично аз съм доволен от едно масло дето го продават в Ауто + наливно Волкано и ли нещо от сорта... интересното е че има и един неспецифичен тъмен цвят
Не ми се струва да е от датчици..
ААА моге и да си паднал на шибано масло некакво менте.
Като ти се случи на път и видиш че няма проблем с масло и др. /тя и колата малко губи мощност от това/ ръчкаш долна, вкарваш в обороти, и караш и си пееш и газ на музиката

за да нямаш грижа, баирите не ги катери на ниски обороти - долна предавка и по-високи обороти.. режима за колата е в пъти по полезен
> обороти = > налягане на маслото > по-добро смазване => повече дебит на охл. течност и по-добро охлаждане. Особенно на баир, където загряват.
Как се оправя ли?
Ами ремонт на валовете с прешлайфане, или сипване на добавки за уплътняване на маслото... или с масло за дизели

Масло няма да ти препоръчвам, че като гледам с тоз кастрол как си го научил да не кажеш глей го са тоя...
Лично аз съм доволен от едно масло дето го продават в Ауто + наливно Волкано и ли нещо от сорта... интересното е че има и един неспецифичен тъмен цвят
- The ReD One
- Автомобил: Passat B7 4 motion Golf Plus tsi
- Двигател:
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
The ReD One написа:Та не разбрах? Ако сменя маслото ще се оправи ли проблема или... Поне аз така си мисля.Не може според мен за тия 2-3000км да съм пре.... двигателя.
Проблема не е в двигателя, а евентуално маслената помпа. Тя се скапва постепенно, естествено, но като сложиш кофти масло проблема изкача. Все пак възможно е като смениш маслото да се оправи, но за да си сигурен замери налягането на маслото, и при всички случаи сложи друго масло. Навсякъде ми казаха, че Кастрол имат много ментета, но аз не желая да си правя повече експерименти - дали маслото е било менте, или марката е скапана. Просто колата ми Кастрол повече няма да помирише, пък ако ще и без пари да ми го дават

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
ами хайде като начало да посъбереш малко информация и да се разсъждава върху нея, а не във въздуха...
налягане на маслото:
високото=?
ниското=?
температура на маслото при температура на охл. течност ~90 градуса и:
1000 рпм=?
3000 рпм за 5 мин.=?
в движение под товар (баир)=?
(температурите са пожелателни- но ако можеш да ги измериш-еле тая под товар в движение ще кажат на какви условия се подлага маслото и дали е ефикасно)
иди да ти ги премерят и после докладвай-ще разсъждаваме.
налягане на маслото:
високото=?
ниското=?
температура на маслото при температура на охл. течност ~90 градуса и:
1000 рпм=?
3000 рпм за 5 мин.=?
в движение под товар (баир)=?
(температурите са пожелателни- но ако можеш да ги измериш-еле тая под товар в движение ще кажат на какви условия се подлага маслото и дали е ефикасно)
иди да ти ги премерят и после докладвай-ще разсъждаваме.