Пневматично окачване на Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Пневматично окачване на Б5

Мнениеот feikot » Съб 08 авг 2009 18:33

Колеги,случайно попаднах на клип,който ми отговори на много от въпросите с вариант за действие.Тъй като исках да си лифтна с макс 5 см колата,за да спре да опира на всичко по пътя,се отказах защото първо се влошава стабилността,второ за да стане като хората трябва да се слагат скъпи чаркове,не подложки и т.н.

Но попаднах на това

Естествено знам че ще е скъпо,но колко,бях чувал че в София имало такъв тунинг център.Това ми се струва перфектно,а и да Ви кажа,няма да имам нужда да си купувам нова кола докато тази не стане на 40 год.

Според вас,дали си заслужава,да речем 1500-2000 лв за това.Естествено няма да се ползва за впечатляване на мацките в гетото,като подскачам като побъркан,а просто като ми се наложи да излеза от пътя (всяка седмица,да не кажа основно) и зимата за снега, натискам копчето-чат лифт 10 см,после пак си свалям нормално.

Мисля че е добра идея.

Последна промяна от feikot на Нед 09 авг 2009 14:54, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Re: Пневматично окачване на Б5

Мнениеот Pav3l » Съб 08 авг 2009 19:02

Амиии, нещата са уредени и фабрично, но при братчето на Пасата - А6 Allroad. Въпрос на цифра е обаче...

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 08 авг 2009 19:16

Аз олроуда го сънувам всяка вечер.За каква цифра говорим ??? А и то си става буквално джипка.Според мен инвестиция от 2000-2500 лв е нормална за това.Стига да е толкова.а не 10 000 :)

ПС Като каза за олроуда,дали няма да стане окачването от блъснат такъв (ако е здраво) на пасата,или много се отклоних и като Мъри "размечтах"

Потребителски аватар
Pav3l
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Съб 08 авг 2009 19:37

Значи освен Амортисьорите с възглавниците ще са ти нужни още доста неща, например - компресора с клапаните му, маркучите за пневматиката, ако не се лъжа имаше и някакъв команден блок, пък освен това инсталацията за окачването е имплантирана в тази на колата и не знам как ще я отделиш, но дори да успееш, имай предвид, че всички такива електронни блокове в тези коли си общуват по CAN-линии, и не знам дали ще се сработят всичките неща ;)

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 08 авг 2009 19:41

Е да де,ама щом е направено от тия,значи може.Яко ще бъде ако стане.Ще събера още мнения,някой може и да знае нещо по въпроса...

Потребителски аватар
Pav3l
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Съб 08 авг 2009 20:01

Окачването е със стандартно захващане, което много улеснява нещата. Забравих да кажа - стойката на предните амортисьори и горните носачи също трябва да се подмени с тази на олроуда, щото възглавницата е хваната за нея, пък и маркуча на пневматиката се навива в нея. Ама да ти кажа само, че една предна възглавница е 1000лв нова, и то от Англия. Тук са доста повече пари. (да го имаш предвид само)

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 08 авг 2009 21:15

Казвам ти че като ударя четата и не минава 2500 лв. съм съгласен.Като мога да отпусна до 3.Така и така имам около 4 за джип, и щях да купувам Фронтера,тази ако стане така,ще съм много по доволен.А един УАЗ 469 може да ми задоволи нуждите да се буфкам в калта :)

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 08 авг 2009 22:49

Абе като гледам,има няколко обявени на части,и гледам и се чудя,дали не могат да се направят няколко присадки на пасата от аудито.Да речем праговете,и веждите на калниците, защото проните няма да станат очевадно.

А и едното не беше много блъснато и мисля че окачването ще е добре.Просто искам някой който му е понятно да каже-да може и да стане тази интервенция.

И да действам :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 08 авг 2009 23:03

На В3/В4 има такава версия :idea:
Проблема е, че се вдига само задницата :(
...и доколкото съм чувал- вграждали го (по поръчка, разбира се!) само на Syncro

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 08 авг 2009 23:06

А б3/4 не е ли с халдекс ? Питам защото не знам как е при тях? И според теб може ли да се присадят разни работи по пасата от аудито?

Винаги олроуда ми е бил любима кола,ама понякога трябва да се задоволяваме с това което можем.Като "порасна" може и да взема такова,ама за сега няма парички. За това мога да правя каквото си искам с пасата.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Съб 08 авг 2009 23:16

Ето това е картинка на хидравличното окачване на В3:

Изображение

За В5/В5.5 такава картинка липсва :(

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 08 авг 2009 23:18

Е то ясно де,защото все някой щеше да има такъв.Ясно е че ще се приспособява - според теб възможно ли ? Или както беше казал някой във форума,всичко е правено от човек и това ще може.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Съб 08 авг 2009 23:30

Напълно бос съм по отношение окачването на автомобилите от В4 нагоре, така, че не мога да бъда полезен.
В същото време си спомням за тема с линк към клипове за хидро-магнитно окачване.
Ставаше въпрос за автърмаркет компоненти, които се вграждаха към съществуващи автомобили и резултата беше меко казано зашеметяващ!
Не я намирам, обаче, темата..

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 08 авг 2009 23:34

Ами то да ти кажа,в първия поуст това казах,че бях чувал някъде за такива интервенции, че даже в София щяло да бъде някакво представителство за Източна Европа (сериозна работа), та това ти казвам че ще стане като негърски понтиак. Ама пак върши чудна работа,само не знам като се надигне това окачване дали ще издържат носачи и другите носещи части, защото се изменя ъгъла и предполагам ще носят по голямо напрежение... само разсъждавам.

Ами ще изчакаме утре вдругиден,може и някой да се сети и да каже нещо,аз сега ще го сънувам :Mr Green Fun .

А веждите и праговете ? Дали ще станат ?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Съб 08 авг 2009 23:38

И за тях не знам. Много са ми нови тия коли mhihi
Аз карам със стари обувки :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Passat”