Само при мен ли?
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
Само при мен ли?
Колеги откакто застудя малко колата вместо да загравя по-бавно започна по-бързо да загрява... Преди в жегите седеше по 5 минути на място на празен ход докато загрее, а сега за 2 минути вече е на 90 и включва перката, бързо охлажда, след около 30 секунди пак е надолу стрелката, пак си загравя и пак почва перката и така... Верно че това е нормална работна температура на двигателя, но като чели само при мен се случва това постоянно да ми тръгва перката... 

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
И как по-точно ще е термостата?
За толкова време,при тези условия, не е възможно да се достигне тази температура.Еле па,ако термостатът е постоянно отворен.Не би трябвало и да се отвори за толкова време.
Виж датчика на перката!Най-вероятно той дава грешна информация,и я включва.
Кажи също,дали колата върви като да е загряла,или-не!
Вземи от някой инфраред термометър,и измери !
За толкова време,при тези условия, не е възможно да се достигне тази температура.Еле па,ако термостатът е постоянно отворен.Не би трябвало и да се отвори за толкова време.
Виж датчика на перката!Най-вероятно той дава грешна информация,и я включва.
Кажи също,дали колата върви като да е загряла,или-не!
Вземи от някой инфраред термометър,и измери !
- Petyoffy
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CBBF 2012
DJ_TOLYO написа:Сега се сещам,че преди 2 седмици ми бяха сваляли разширителното казанче, за да ми разкачат датчика на ABS на предна лява гума, шото сменях лагер... дали там нещо се е разбутало? Какво може да е? Иначе на дълъг път не загрява толкова. Но градско си върви като за загряла и действително си е...
Възможно е да не е обезвъздушена охлаждащата система и да ти прави тези аномалии.
- tihony_audio
- Автомобил:
- Двигател:
И според Мене не би трябвало да ти загрява за 2 мин. При мене в този студ като насуча парното и колата като седи на празен ход водата ми истива и става около 75-80 градуса
Вчера се прибирах от Варна(аз живея в Добрич) и като се прибрах Пипнах долния маркуч на радиатора и беше студен .Големия кръг да се е бил отворил за много кратко време