И аз се подмокрих

Техническа и сервизна информация за Passat
Rumen
Автомобил:
Двигател:

И аз се подмокрих

Мнениеот Rumen » Пон 29 окт 2007 19:44

Ако беше в краката на шофьора - щях да знам - лично съм пускал тема от къде протича и какви са причини за това. Само че след днешния дъжд в София (оставям на вас да прецените колко силен е бил) намерих вода в краката на пасажера (пътника на предната седалка). Не бих казал че е много, но е достатъчно за да ме притесни. И понеже се случва за втори път ... по всичко личи че започва някакъв процес по "наводняване" (в предвид предстоящия сезон).
:snorkel02
Та обръщам се към вас, ако някой се е сблъсквал с проблема вода в краката на пасажера след дъжд - нека сподели.
За тези които не ме познават - колата e Passat B5 / 1999

Последна промяна от Rumen на Пон 29 окт 2007 19:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 29 окт 2007 19:50

тапи по купето румба-за друго не ми иде наум... а и отводнителния канал под акуто. :roll:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 29 окт 2007 19:55

Абе Румба кво да ти разпраам и аз съм същия само че у краката на шофера и на пипане ми се струва че иде от към прага :cry:

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пон 29 окт 2007 19:56

vaskoto1 написа:... а и отводнителния канал под акуто. :roll:
Относително редовно (веднъж на 2-3 месеца) проверявана и надлежно почиствана защото е доста тесничка (обикновенно 2-3 кестенови листа са и достатъчни). Дори в близост до нея това лято намерих и друга тапа - доста по-добра (в смисъл по-широка) от тази при аку-то която тутакси беше премахната.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пон 29 окт 2007 20:04

MITKO_DVD написа:Абе Румба кво да ти разпраам и аз съм същия само че у краката на шофера и на пипане ми се струва че иде от към прага :cry:
Ммм-даамм. И аз обарах ... и аз получих някакви подозрения за гумата която би трябвало да уплътнява долната част на прага и там където "ляга" вратата, ама ми се щеше да го чуя и от друг щото логиката е направо никаква. Па добре ляга мамка му.
:snorkel02

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Пон 29 окт 2007 20:32

Извинявай за тъпия въпрос колега ама данеби тая тапа дето си я махнал лятото да има няква връзка с това влизане на вода.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пон 29 окт 2007 20:48

scruc написа:Извинявай за тъпия въпрос колега ама данеби тая тапа дето си я махнал лятото да има няква връзка с това влизане на вода.
Не - не, тя е в близост до акумулатора, бог знае за какво е сложена, но премахването и води до изтичане на водата върху скоростната кутия и надолу. В никакъв случай не води към купето или към нещо което би поело натам.

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Пон 29 окт 2007 21:06

Не знам що все от дясно стават тия неща но и в моя Пасат преди влизаше вода но не само отпред ами се пълнеше и отзад от дясно в багажника и така и не открих проблема щото ми размазаха колата и вече нямам проблеми :D

Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLO » Пон 29 окт 2007 21:33

И аз се наводих,само че в предната лява част.Не е много ма е влажно на допир.Търсих из форума,всеки споделя проблема ма никой категорично решаване на проблема?
Аре казавайте как да спрем водата,или да отивам за рибки и да си права аквариум?

Потребителски аватар
markovgolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот markovgolf » Пон 29 окт 2007 21:41

АКО ТЕЧЕ ОТ ЛЯВАТА СТРАНА МОЖЕ ДА Е ОТ ЖИЛОТО ЗА ОТВАРЯНЕ НА КАПАКА (ПОЧИСТЕТЕ АКО ИМА ЛИСТА И С ПРЪЧКА ИЛИ ТЕЛ ОТПУШЕТЕ ОТВОДНИТЕЛНИТЕ КАНАЛИ ОТ ЛЯВО И ДЯСНО)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 29 окт 2007 21:42

Мдаааам... кофти е тръпката! От собствен опит го зная!
Преди 2 години имаше около 3 пръста вода на моето място! Оказа се, че е гадно залепено предното стъкло и влиза отгоре, по вътрешния таван в колонката, по ламарините, та в краката ми! Убих се да го издирвам, защото кой знае как водата беше заобиколила всичкия велтер, който се намира там и единствено едно много леко петънце влага на ръбчето на вътрешния таван ми подсказа отговора.
Замазах го външно с черен силикон и преди да изсъхне напълно силикона го загладих с меко парцалче, обилно напоено с медицински спирт. Стана перфектно! Даже и аз се учудвам!
Сега, обаче, преди 2 седмици ми капнаха 3-4 капки вода от под жабката, на пасажеското място! Пак яко дъжд имаше. Оточния канал ми е отпушен, проверих! Не звучи да е дошло от въздуховодите, респективно парното. Имам чувството, че там пак има някоя тапа и ми е нахвърляло вода през локвите, но от тогава до сега не е капало пак, та не знам...

Потребителски аватар
HEAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HEAD » Пон 29 окт 2007 21:53

И аз бях така добре наводнен събираше се вода в краката на пътника и то доста и се оказа,че улеят под предното стъкло /от където се оттича водата / и каналите надолу са запушени с боклуци и водата явно е преливала! Изчистих всичко много хубаво и може би вече няколко години всичко е ок!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 29 окт 2007 22:31

Ей Румба за теб незнам ама аз махах прага-пластмасата и невидех нещо фрапантно,но съм решил събота и неделя да се заема сериозно със случея че къ вика колегата ше требе да ходим за рипки или по-добре за некоя водна костенурка,мани майтап гадна работа :cry:

б-ИВАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот б-ИВАН » Пон 29 окт 2007 22:54

vaskoto1 написа:тапи по купето румба-за друго не ми иде наум... а и отводнителния канал под акуто. :roll:

В ей тоя канал съм пъхнал алуминиев тел.Подава се до акуто и като дигам капака все поглеждам за вода там.Не се събира вече,но и да се събере ще размърдам тела да изтече а на спокойно време ще сваля акуто и основно чистене под него.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 29 окт 2007 23:03

Григор имаше такива проблеми, ама мисля намери решение...

Върни се в “Passat”