Проблем с пасата

Техническа и сервизна информация за Passat
fen VW
Автомобил:
Двигател:

Проблем с пасата

Мнениеот fen VW » Съб 03 ное 2007 17:11

Притежавам фолксваген пасат 2.Изникна ми проблем-на бензин при ниски обороти след минута ги повишава от 900 на 2000 оборота.Има и проблем с метановата те пък паднаха.Карах я на сервиз.Отговорът беше смени си компютьра на колата.Моля за техническа информация а именно кои са датчиците които следят работата на колата и подават информация на компютъра

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Съб 03 ное 2007 17:47

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Съб 03 ное 2007 17:48

fen VW написа:Притежавам фолксваген пасат 2.Изникна ми проблем-на бензин при ниски обороти след минута ги повишава от 900 на 2000 оборота.Има и проблем с метановата те пък паднаха.Карах я на сервиз.Отговорът беше смени си компютьра на колата.Моля за техническа информация а именно кои са датчиците които следят работата на колата и подават информация на компютъра

:welcomee Здравей, колега ! Гледам,че си нов във форума ... Добре дошъл !
Има технически раздел за Пасат задай си въпроса там :arrow: http://forum.vwclub.bg/viewforum.php?f=6

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Съб 03 ное 2007 18:12

VW-fenka написа:
fen VW написа:..........
.......

:D Еееех, събрахте се.... :wink:
Иначе,
:welcome_to_group

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 03 ное 2007 22:12

:welcomee и от мен. Както и другите преди мен са те насочили, погледни в раздела за Пасат (темата най-отгоре) - най-вероятно ще се окаже че Пасат-а ти е Б3. И все пак, сподели какъв е двигателя, че има доста голямо разнообразие. Колегите от Пловдив сигурно ще ти посочат и компетентни сервизи.

fen VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fen VW » Вто 06 ное 2007 19:11

Господа все пак карам и Шаран 2000кубика бензин,а също и мотор Кавазаки 1100кубика
Много благодаря за топлото посрещане

Потребителски аватар
Велосираптор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Велосираптор » Сря 07 ное 2007 22:56

колега,аз имам съвсем същия проблем и смятам , 4е е поради ниските температури и автоматичния смукач,поне при мен тези номера ги прави само сутрин докато загрее,след това нещата се нормализират.А за ниските на метан мисля че е от изпарителя.
Откакто захладня ли ти прави така?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 07 ное 2007 23:04

Здравей от мен, градски ;)
Я цъкни тука кода на мотора. Първите 2 или 3 символа, дето ги пише в полето 'Мотор'от големия талон.
Пък ако напишеш и годината на производство, ще можем да ти кажем със сиурност какъв модел ти е Пассата.
Информативно, моя, този от аватара ми е В3. ;)

fen VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fen VW » Чет 08 ное 2007 21:52

мотора е АВС.Годината е 1992.Проблема се запазва и при загрял двигател.Мисля за начало да сменя стъпковия мотор и ако не се реши проблема сменям въпросния компютър.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 08 ное 2007 21:59

fen VW написа:мотора е АВС.Годината е 1992.Проблема се запазва и при загрял двигател.Мисля за начало да сменя стъпковия мотор и ако не се реши проблема сменям въпросния компютър.

Ехее....недей така да сменяш наред :)
Първо провери няколко неща :
-разглоби моторчето и го почисти (разглобява се без проблем понеже е на щипки).Намира се най-отпред на моноблок-а и е една черна кутиика,завинтена с 3 болт-а към блок-а и излза от нея един куплунг.Този куплунги също го почисти ако има масло или нещо друго.
Вътре като разглобиш моторчето ще видиш едни метални пластинки,който контактуват една с друга - изчисти ги ако са мрсни.смажи добре зъбното колелце,събери го и оратно на място.
Също така погледни дали не закача някъде жилото за газта (започва от педала на газта и свършва отпред на моноблок-а)
Не на последно място виж ТПС-а дали работи добре (това пък е една друга черна кутиика ама отстрани на моноблок-а и пак е с 4 кабелчета).Реално е един вид потенциометър,който казва на комп-а колко е отворена клапата.Може и там да ти е проблема.
Опитай се да рестартираш компютъра - откачаш едната клема на акумулатора и след 10-тина минути или след час примерно за по-сигурно я закачаш отново.
Чак след това сменявай стъпково моторче.
Успех!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 08 ное 2007 22:02

fen VW написа:мотора е АВС.Годината е 1992.Проблема се запазва и при загрял двигател.Мисля за начало да сменя стъпковия мотор и ако не се реши проблема сменям въпросния компютър.
    Няма да се оправи и да смениш и двете :roll: Знам че няма да ми повярваш но при използване на алтернативни горива това е резултата въпреки всички позитивни мнения във форума :twisted:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 09 ное 2007 3:35

Теодор написа:
    Няма да се оправи и да смениш и двете :roll: Знам че няма да ми повярваш но при използване на алтернативни горива това е резултата въпреки всички позитивни мнения във форума :twisted:

Аз съм с метан, пропан и бензин и нямам проблеми с оборотите (слава Богу) така че май зависи и от майсторите. Така че - смени майстора ! :idea:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 10 ное 2007 2:25

Ако ще и на вода да си при електронно регулиране на оборотите ако всичко е точно по датчици и т.н. оборотите на бензин няма да мърдат така,както си обяснил ти.
Комп-а не го боли че го караш на какво ли не защото той тогава просто записва грешки от повечето датчици ама след един ресет забравя за тях.
Та демек ресетираш комп-а (откачаш акумулатора),чакаш половин-един час и го закачаш пак.Палиш колата и я караш около 20-тина км (само не бензин) за да се обучи комп-а отново (събира информация от датчиците и преценява кое работи и кое да слуша и кое не).след това си я гасиш,плаиш я пак и тогава гледаш как се държи.
Ако пак го има същия проблем имаш дерт с ТПС,моторче за ПХ или нещо друго.
ако няма проблем хората,които са ти слагали инсталацията за алтернативно гориво са ти сложили реле,което да ти ресетира комп-а при всяко палене което го кара да се обучава всеки път като пускаш на бензин.Което му разказва играта а и на теб понеже колата докато си влезе в правия път се държи доста неадекватно (поне моята иска малко време да се опомни след рестарт на комп-а).
Успех!

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Съб 10 ное 2007 21:58

zfa159 написа:Не на последно място виж ТПС-а дали работи добре

Би ли обяснил как се проверява дали ТПС-а работи добре?

i.arihtev
Автомобил:
Двигател:

hi

Мнениеот i.arihtev » Нед 11 ное 2007 11:20

възможно ли е да се е...ва автоматичния смокач

Върни се в “Passat”