плафона не свети при отваряне на врата (B5)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

плафона не свети при отваряне на врата (B5)

Мнениеот fichtenweg » Пон 28 яну 2008 23:37

Здравейте,

Надявам се да не дублирам някоя тема, но се опитвам да намеря възможните причини за следния проблем. Когато ключа се постави в позиция "врата" плафона не свети при отваряне. При положение, че ключа е в другата крайна позиция тогава плафона си работи.

участват ли контактите на вратите отговарящи за тази функция в управлението/задействането на други възли. Има ли участие в тази функция комфорт модула.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 28 яну 2008 23:52

Другата крайна позиция е "постоянно светене" - логично е да свети ако не е изгоряла лампата, предпазителя, и т.н. по веригата. За да не свети плафона в положение "врата", причината е в бравата (там има едни микроключета, или пък напукани писти, лоши спойки, и т.н.). Възможно е комфорт-модула да има пръст в цялата работа, но е по-малко вероятно.
Един поглед с VAG-COM няма да е излишен. Предполагам че също така е излишно към кого да те насоча - ЦЪК.

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Вто 29 яну 2008 0:35

добра насока, ще закача утре кабела да видя какво ще даде, въпреки че при многото предни закачания поне веднъж трябваше се мерне нещо по осветлението :roll: Остава въпросът с всички ли врати е така (микроключета, или пък напукани писти, лоши спойки, и т.н.) но все пак първо да направя проверка

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Вто 29 яну 2008 9:02

Ако не е в бравата (ключета, ... - което си е "болест" на модела, разбирай 99,9 % от колите страдат от това /по-скоро собствениците им де/), може да е претрит кабел в маншона - връзката между вратата и купето. Човека, който ти посочих, има богат опит с тези неща.

Потребителски аватар
rumboni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот rumboni » Вто 29 яну 2008 21:56

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Вто 29 яну 2008 22:10

здр.
прочетох поста ти по темата (Два въпроса за Б5). Позициите за ключовете които си дал действително са на положение "врата" - така е и по моята книжка. При мен винаги са си били все в тези позиции - не съм ги местил никога, но точките които описваш:

"1.при отваряне с дистанционно светват всички и се гасят след 20 сек.
Ако преди да отминат 20-те секунди и вкараш ключа то те се гасят веднага (плавно)
2.ако колата е на контакт и загасиш те ще светнат като изкараш ключа
3.при отваряне на врата те пак светват и като заключиш остават да светят 20 сек. и плавно изгасят. "

при мен не се наблюдават изобщо

само забравих да каже че се случвало само 1 път когато отворих вратата с дистанционното да светне лампата на задната врата

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Сря 30 яну 2008 9:22

Една забележка по т.3, след заключване- веднага гаснат плафоните.Ако не я заключиш тогава светят около 20 сек., иначе всичко си е така и да чукна на дърво абс. всичко си работи.

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Чет 31 яну 2008 20:46

:gruebel :??? днес с най-голямо учудване установих че на моята кола функциите на двете крайни позиции "врата" и "постоянно светене" са разменени. Предния път изобщо не пробвах как ще реагират плафона и задната лампа на позиция крайно дясно - постоянно светене. Сега осъзнавам че е светило постоянно на позиция "врата". Някой да е наблюдавал подобни аномалии?

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пет 01 фев 2008 10:15

Сажелявам, че и аз ще се намеся в темата, но причината е да не отварям нова... При мен се наблядават малко по-други аномалии и то само със шофьорската врата. При отваряне не светва плафона, не свети и светлината долу на самата врата. Другият проблем ми е че или не знам как се включва или не ми работи подгряването на огледалата. По принцип знам, че като се включи нагревателя на задното стъкло трябва и да работят тези на огледалата, но при мен не е така. Също така и функцията за прибиране на самите огледала не действа. Общо взето всичко това ми говори, че комплексно шофьорската врата е объркана нещо. Иначе си работи за нагласяване на огледалата, но само това. Забравих да спомена, че става въпрос за същата B5 комби. Ще се радвам ако някой ме насочи към майстор или пък се сблъсквал с подобни проблеми и ми подшушне разрешението им....

Благодаря предварително и отново се извинявам за намесата в тази тема.

Ако кажете ще си отворя нова тема... ;-)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Пет 01 фев 2008 11:23

CoZmO написа:...

Проблема (за несветенето) и при теб най-вероятно е в микроключетата. А за огледалата - най-вероятно е изгоряло нещо (може и претрит кабел да е). Не мисля че имаш нещо объркано. За всичките неща - доктор Vaskoto1 (има негова тема - за сервиза му, с координати и т.н. в "Сервизи за VW").

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Пет 01 фев 2008 13:41

Функцията за подгряване ня огледалата не се ли включва от врътката на шофьорската врата- нагоре ляво огледало на долу дясно/за регулиране/ и в средата за подгрев на същите. Или то работи в комбина с задното подгряване на стъклото?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Пет 01 фев 2008 21:55

VALKOV написа:Функцията за подгряване ня огледалата не се ли включва от врътката на шофьорската врата- нагоре ляво огледало на долу дясно/за регулиране/ и в средата за подгрев на същите. Или то работи в комбина с задното подгряване на стъклото?

Зависи - ако е тип "джойстик" (както казваш), работи самостоятелно (независимо от подгряването а задното стъкло). Но ако е с 4 копчета, за 4-те посоки, тогава е включено заедно с отоплението на стъклото.

Потребителски аватар
mony124
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mony124 » Съб 02 фев 2008 9:27

CoZmO написа:Сажелявам, че и аз ще се намеся в темата, но причината е да не отварям нова... При мен се наблядават малко по-други аномалии и то само със шофьорската врата. При отваряне не светва плафона, не свети и светлината долу на самата врата. Другият проблем ми е че или не знам как се включва или не ми работи подгряването на огледалата. По принцип знам, че като се включи нагревателя на задното стъкло трябва и да работят тези на огледалата, но при мен не е така. Също така и функцията за прибиране на самите огледала не действа. Общо взето всичко това ми говори, че комплексно шофьорската врата е объркана нещо. Иначе си работи за нагласяване на огледалата, но само това. Забравих да спомена, че става въпрос за същата B5 комби. Ще се радвам ако някой ме насочи към майстор или пък се сблъсквал с подобни проблеми и ми подшушне разрешението им....

Благодаря предварително и отново се извинявам за намесата в тази тема.

Ако кажете ще си отворя нова тема... ;-)

Уфф и аз страдам от проблем с моята шофьорска врата. При отваряне на лампичката (във вратата) само мигва и загасва, а от останалите 3 врати всичко си е наред :( . Подгряването на огледалата също не работи... :( Някой знае ли с точност къде е захваната кората (щипките) на шов. врата за да я разглобя ? 10х

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Съб 02 фев 2008 10:32

mony124 написа:Уфф и аз страдам от проблем с моята шофьорска врата. При отваряне на лампичката (във вратата) само мигва и загасва, а от останалите 3 врати всичко си е наред :( . Подгряването на огледалата също не работи... :( Някой знае ли с точност къде е захваната кората (щипките) на шов. врата за да я разглобя ? 10х

Не са само щипките - има и други особености. Иди при човека, който съм посочил няколко поста по-нагоре - поне да ти покаже, след това ако решиш, може да пробваш и сам.

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Съб 02 фев 2008 11:06

gr_kanev, благодаря за насоката, задължително ще "притесня" vaskotoo1.
При мен е джойстик за огледалата, но в книжката в средно положение е нарисуван нагревател, а при мен е "0". Може би просто не знам как да ги пускам... ;-)

Върни се в “Passat”