Здравейте,
Надявам се да не дублирам някоя тема, но се опитвам да намеря възможните причини за следния проблем. Когато ключа се постави в позиция "врата" плафона не свети при отваряне. При положение, че ключа е в другата крайна позиция тогава плафона си работи.
участват ли контактите на вратите отговарящи за тази функция в управлението/задействането на други възли. Има ли участие в тази функция комфорт модула.
плафона не свети при отваряне на врата (B5)
- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Другата крайна позиция е "постоянно светене" - логично е да свети ако не е изгоряла лампата, предпазителя, и т.н. по веригата. За да не свети плафона в положение "врата", причината е в бравата (там има едни микроключета, или пък напукани писти, лоши спойки, и т.н.). Възможно е комфорт-модула да има пръст в цялата работа, но е по-малко вероятно.
Един поглед с VAG-COM няма да е излишен. Предполагам че също така е излишно към кого да те насоча - ЦЪК.
Един поглед с VAG-COM няма да е излишен. Предполагам че също така е излишно към кого да те насоча - ЦЪК.
- fichtenweg
- fichtenweg
здр.
прочетох поста ти по темата (Два въпроса за Б5). Позициите за ключовете които си дал действително са на положение "врата" - така е и по моята книжка. При мен винаги са си били все в тези позиции - не съм ги местил никога, но точките които описваш:
"1.при отваряне с дистанционно светват всички и се гасят след 20 сек.
Ако преди да отминат 20-те секунди и вкараш ключа то те се гасят веднага (плавно)
2.ако колата е на контакт и загасиш те ще светнат като изкараш ключа
3.при отваряне на врата те пак светват и като заключиш остават да светят 20 сек. и плавно изгасят. "
при мен не се наблюдават изобщо
само забравих да каже че се случвало само 1 път когато отворих вратата с дистанционното да светне лампата на задната врата
прочетох поста ти по темата (Два въпроса за Б5). Позициите за ключовете които си дал действително са на положение "врата" - така е и по моята книжка. При мен винаги са си били все в тези позиции - не съм ги местил никога, но точките които описваш:
"1.при отваряне с дистанционно светват всички и се гасят след 20 сек.
Ако преди да отминат 20-те секунди и вкараш ключа то те се гасят веднага (плавно)
2.ако колата е на контакт и загасиш те ще светнат като изкараш ключа
3.при отваряне на врата те пак светват и като заключиш остават да светят 20 сек. и плавно изгасят. "
при мен не се наблюдават изобщо
само забравих да каже че се случвало само 1 път когато отворих вратата с дистанционното да светне лампата на задната врата
- fichtenweg

- CoZmO
- Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
- Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
- Контакти:
Сажелявам, че и аз ще се намеся в темата, но причината е да не отварям нова... При мен се наблядават малко по-други аномалии и то само със шофьорската врата. При отваряне не светва плафона, не свети и светлината долу на самата врата. Другият проблем ми е че или не знам как се включва или не ми работи подгряването на огледалата. По принцип знам, че като се включи нагревателя на задното стъкло трябва и да работят тези на огледалата, но при мен не е така. Също така и функцията за прибиране на самите огледала не действа. Общо взето всичко това ми говори, че комплексно шофьорската врата е объркана нещо. Иначе си работи за нагласяване на огледалата, но само това. Забравих да спомена, че става въпрос за същата B5 комби. Ще се радвам ако някой ме насочи към майстор или пък се сблъсквал с подобни проблеми и ми подшушне разрешението им....
Благодаря предварително и отново се извинявам за намесата в тази тема.
Ако кажете ще си отворя нова тема...

- gr_kanev
- Доктора
CoZmO написа:...
Проблема (за несветенето) и при теб най-вероятно е в микроключетата. А за огледалата - най-вероятно е изгоряло нещо (може и претрит кабел да е). Не мисля че имаш нещо объркано. За всичките неща - доктор Vaskoto1 (има негова тема - за сервиза му, с координати и т.н. в "Сервизи за VW").
- gr_kanev
- Доктора
VALKOV написа:Функцията за подгряване ня огледалата не се ли включва от врътката на шофьорската врата- нагоре ляво огледало на долу дясно/за регулиране/ и в средата за подгрев на същите. Или то работи в комбина с задното подгряване на стъклото?
Зависи - ако е тип "джойстик" (както казваш), работи самостоятелно (независимо от подгряването а задното стъкло). Но ако е с 4 копчета, за 4-те посоки, тогава е включено заедно с отоплението на стъклото.
- mony124
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
CoZmO написа:Сажелявам, че и аз ще се намеся в темата, но причината е да не отварям нова... При мен се наблядават малко по-други аномалии и то само със шофьорската врата. При отваряне не светва плафона, не свети и светлината долу на самата врата. Другият проблем ми е че или не знам как се включва или не ми работи подгряването на огледалата. По принцип знам, че като се включи нагревателя на задното стъкло трябва и да работят тези на огледалата, но при мен не е така. Също така и функцията за прибиране на самите огледала не действа. Общо взето всичко това ми говори, че комплексно шофьорската врата е объркана нещо. Иначе си работи за нагласяване на огледалата, но само това. Забравих да спомена, че става въпрос за същата B5 комби. Ще се радвам ако някой ме насочи към майстор или пък се сблъсквал с подобни проблеми и ми подшушне разрешението им....
Уфф и аз страдам от проблем с моята шофьорска врата. При отваряне на лампичката (във вратата) само мигва и загасва, а от останалите 3 врати всичко си е наред

- gr_kanev
- Доктора
mony124 написа:Уфф и аз страдам от проблем с моята шофьорска врата. При отваряне на лампичката (във вратата) само мигва и загасва, а от останалите 3 врати всичко си е наред. Подгряването на огледалата също не работи...
Някой знае ли с точност къде е захваната кората (щипките) на шов. врата за да я разглобя ? 10х
Не са само щипките - има и други особености. Иди при човека, който съм посочил няколко поста по-нагоре - поне да ти покаже, след това ако решиш, може да пробваш и сам.