Разход на гориво на Пасат В4
Разход на гориво на Пасат В4
Колеги,от месец насам съм горд собственик на Пасат 1,8 моноинжекцион,тук е определен като В4,преди 10 дни му сложих и газ,но ме притеснява разхода на гориво.Градско на газ ми харчи около 14 на сто с включен климатик и разумно каране,това нормално ли е?Мисля,че и на бензин харчеше доста,но имаше и друг проблем,който беше отстранен.Моля отговорете ми нормално ли е?Газовата е Ловато,поставиха я в хубав сервиз,с електронен ключ,но не ми направиха нова центровка за газ,тия дни ще я карам на компютърна диагностика и ще поставя въпроса и там..Благодаря предварително.
- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Разход на гориво на Пасат В4
SISHON написа:Колеги,от месец насам съм горд собственик на Пасат 1,8 моноинжекцион,тук е определен като В4,преди 10 дни му сложих и газ,но ме притеснява разхода на гориво.Градско на газ ми харчи около 14 на сто с включен климатик и разумно каране,това нормално ли е?Мисля,че и на бензин харчеше доста,но имаше и друг проблем,който беше отстранен.Моля отговорете ми нормално ли е?Газовата е Ловато,поставиха я в хубав сервиз,с електронен ключ,но не ми направиха нова центровка за газ,тия дни ще я карам на компютърна диагностика и ще поставя въпроса и там..Благодаря предварително.
Първо трябва да мине определено време догато се наместят мембраните и тогава ще ти падне разхода,също може да си видиш и свещите....зависи и каква газ слагаш...и дали това каране е в задръстванията,на мен с климатик моя ми дава 11-11.5 ,ако го настъпвам 12...
п.с От диагностиката ще ти кажат да си ходиш при газаджиите,защото те се занимавам с безнзинови и дизелови двигатели не с газ...с времето ще и направиш още няколко настройки докато всичко се оправи
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:

Темата ти касае въпрос, който е по-скоро за подраздел "Автогазови уредби" и там би намерил аналогични теми, които ще ти дадат отговори.

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... +%E3%E0%E7
и ... още една култова тема
Предполагам, че автомобилите ни са с един и същ мотор - ABS 1.8 Mi и за мен лично този разход е висок. Нормално за моето каране през топлия сезон на годината, разхода в София да ми е ок 11.0-12.5 л./100, в зависимост от натоварването на движението.
Можеш да напишеш ЛС на колегата The_Machine, той се занимава с газови уредби и си разбира от работата

Колега,благодаря за насоката.Закарах я вчера на диагностика и се оказа,че тези от газ сервиза не са ми закачили един кабел на карбуратора,просто си висеше между двигателя и купето,смениха ми и свещите,даже ми понастроиха и газовата.Само че,сега малко по бавно ми подат оборотите като изключа от скорост ,от колкото на бензин.Сега ще я напълня до горе ,бутилката де и ще засека пак,ако има проблем,след около 1000 км. пробег може да мина до газ сервиза за донастроика.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Лъжат и то прилично.Като тръгнеш да зареждаш загледай налягането на манометъра на колонката - едва ли ще е повече от 4-5 атмосфери.А реално трябва да е около 8.При по-ниското налягане трябва да ти сипят даже по-малко от нормалното за бутилката.....а моята 45 литрова,която събира преко сили 40 я заредиха с 48
Хайде сети се
а да и минах с нея около 250км
Дали Пасат-а харчи 20...друг път 

Зареждам само на ОМV С 12-132 Атм. налягане,че лъжат е ясно ,но 1,5 л. на 30-40 л. се ядва ,но защо фзащитата на бутилката не сработи,тъпа работа ,ще хоадя в газ сервиза,но нямая да ми я сменят ,а ще тръгнат да я ремонтират,а трябва да е празна,а ще пътувам в провинцията ,но ,на кой му пука.СТАНАХМЕ РОБИ НА МАЙСТОРИ ,И ПИШМАН МАЙСТОРИ.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
SISHON написа:...но защо фзащитата на бутилката не сработи,тъпа работа ,ще хоадя в газ сервиза,но нямая да ми я сменят ,а ще тръгнат да я ремонтират,а трябва да е празна,а ще пътувам в провинцията ,но ,на кой му пука.СТАНАХМЕ РОБИ НА МАЙСТОРИ ,И ПИШМАН МАЙСТОРИ.
Това с клапана за защита от зареждане на макс. бутилката колега е въпрос на време да се развали. Твоя случай не е изключение, само въпрос на късмет във времето кога ще се слчи. При мен издържа ок година. Майсторите може и да са си свършили добре работата по монтажа,

Не се кахъри, карай си и ги навести за диагностика примерно на разхода, ако имаш съмнение, но според мен това което си постигнал при последното засичане е много прилично. Градско под 10 л./100 е почти невъзможно да се достигне.
- stereofonix
- Автомобил:
- Двигател:
Споко колега проблема ти не е в бутилката а както каза колегата по горе в колонката. Така че не си бараи бутилката.
Код: Избери всички
На мен преди газовата ми събираше 26 литра, тръгвам за габрово и спирам на лука, почва да зарежда ония 26-27 викам си тука ще е Да ама Не 30-32 на 35 му викам бате спри че напълни и багажника!
- stereofonix
- Автомобил:
- Двигател:
Споко колега проблема ти не е в бутилката а както каза колегата по горе в колонката. Така че не си бараи бутилката.
Ето да се посмеете малко колеги
Код: Избери всички
На мен преди газовата ми събираше 26 литра, тръгвам за габрово и спирам на лука, почва да зарежда ония 26-27 викам си тука ще е Да ама Не 30-32 на 35 му викам бате спри че напълни и багажника!
Ето да се посмеете малко колеги