Разход на гориво на Пасат В4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
SISHON
Автомобил:
Двигател:

Разход на гориво на Пасат В4

Мнениеот SISHON » Вто 22 юли 2008 0:41

Колеги,от месец насам съм горд собственик на Пасат 1,8 моноинжекцион,тук е определен като В4,преди 10 дни му сложих и газ,но ме притеснява разхода на гориво.Градско на газ ми харчи около 14 на сто с включен климатик и разумно каране,това нормално ли е?Мисля,че и на бензин харчеше доста,но имаше и друг проблем,който беше отстранен.Моля отговорете ми нормално ли е?Газовата е Ловато,поставиха я в хубав сервиз,с електронен ключ,но не ми направиха нова центровка за газ,тия дни ще я карам на компютърна диагностика и ще поставя въпроса и там..Благодаря предварително.

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Вто 22 юли 2008 5:13

1 добре дошъл в семейството и честито 2 никой тук не определя модела на Пасата си а е определен от завода производител 3 това което си решил да правиш е добре направи си диагностика и тогава сам ще си прецениш

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Re: Разход на гориво на Пасат В4

Мнениеот Oxyde » Вто 22 юли 2008 7:29

SISHON написа:Колеги,от месец насам съм горд собственик на Пасат 1,8 моноинжекцион,тук е определен като В4,преди 10 дни му сложих и газ,но ме притеснява разхода на гориво.Градско на газ ми харчи около 14 на сто с включен климатик и разумно каране,това нормално ли е?Мисля,че и на бензин харчеше доста,но имаше и друг проблем,който беше отстранен.Моля отговорете ми нормално ли е?Газовата е Ловато,поставиха я в хубав сервиз,с електронен ключ,но не ми направиха нова центровка за газ,тия дни ще я карам на компютърна диагностика и ще поставя въпроса и там..Благодаря предварително.

Първо трябва да мине определено време догато се наместят мембраните и тогава ще ти падне разхода,също може да си видиш и свещите....зависи и каква газ слагаш...и дали това каране е в задръстванията,на мен с климатик моя ми дава 11-11.5 ,ако го настъпвам 12...

п.с От диагностиката ще ти кажат да си ходиш при газаджиите,защото те се занимавам с безнзинови и дизелови двигатели не с газ...с времето ще и направиш още няколко настройки докато всичко се оправи

Потребителски аватар
SISHON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SISHON » Вто 22 юли 2008 14:11

В момента засичам пак разхода,направих малки промени по настройката на газовата,вече12 години ползвам газови уредби и имам представа.Съвета за свещите е добър,кабелите са добри,но ще видим след диагностиката.Благодаря за отговора.Ако имате други мнения пишете ми.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 22 юли 2008 15:23

:welcomee колега.
Темата ти касае въпрос, който е по-скоро за подраздел "Автогазови уредби" и там би намерил аналогични теми, които ще ти дадат отговори.
:wink: ето няколко такива теми:

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... +%E3%E0%E7
и ... още една култова тема
Предполагам, че автомобилите ни са с един и същ мотор - ABS 1.8 Mi и за мен лично този разход е висок. Нормално за моето каране през топлия сезон на годината, разхода в София да ми е ок 11.0-12.5 л./100, в зависимост от натоварването на движението.

Можеш да напишеш ЛС на колегата The_Machine, той се занимава с газови уредби и си разбира от работата :да: .

Потребителски аватар
SISHON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SISHON » Пет 25 юли 2008 7:03

Колега,благодаря за насоката.Закарах я вчера на диагностика и се оказа,че тези от газ сервиза не са ми закачили един кабел на карбуратора,просто си висеше между двигателя и купето,смениха ми и свещите,даже ми понастроиха и газовата.Само че,сега малко по бавно ми подат оборотите като изключа от скорост ,от колкото на бензин.Сега ще я напълня до горе ,бутилката де и ще засека пак,ако има проблем,след около 1000 км. пробег може да мина до газ сервиза за донастроика.

Потребителски аватар
SISHON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SISHON » Пет 25 юли 2008 22:52

Впрочем,свърши ми газта,разхода излезе 10,5 на 100 градско,но без климатик и прилично шофиране.Сега напълних бутилката до горе ,а тя е 42 л.,и трябваше да пълни около 35,36л.,чисто нова е ,но пое 43,5,явно е прецакана защитата,трябва да ходя пак в газ сервиза,писна ми от нескопосани работи.

Потребителски аватар
Styx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Styx » Чет 31 юли 2008 12:41

Дали защитата или колонката :dontknow: Не може да ти е 42 л тотал бутилката и да ти напълнят 43,5. Лъжат яко.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 31 юли 2008 14:26

Лъжат и то прилично.Като тръгнеш да зареждаш загледай налягането на манометъра на колонката - едва ли ще е повече от 4-5 атмосфери.А реално трябва да е около 8.При по-ниското налягане трябва да ти сипят даже по-малко от нормалното за бутилката.....а моята 45 литрова,която събира преко сили 40 я заредиха с 48 ;) Хайде сети се ;) а да и минах с нея около 250км ;) Дали Пасат-а харчи 20...друг път :!:

Потребителски аватар
SISHON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SISHON » Чет 31 юли 2008 22:13

Зареждам само на ОМV С 12-132 Атм. налягане,че лъжат е ясно ,но 1,5 л. на 30-40 л. се ядва ,но защо фзащитата на бутилката не сработи,тъпа работа ,ще хоадя в газ сервиза,но нямая да ми я сменят ,а ще тръгнат да я ремонтират,а трябва да е празна,а ще пътувам в провинцията ,но ,на кой му пука.СТАНАХМЕ РОБИ НА МАЙСТОРИ ,И ПИШМАН МАЙСТОРИ.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 31 юли 2008 23:07

SISHON написа:...но защо фзащитата на бутилката не сработи,тъпа работа ,ще хоадя в газ сервиза,но нямая да ми я сменят ,а ще тръгнат да я ремонтират,а трябва да е празна,а ще пътувам в провинцията ,но ,на кой му пука.СТАНАХМЕ РОБИ НА МАЙСТОРИ ,И ПИШМАН МАЙСТОРИ.

Това с клапана за защита от зареждане на макс. бутилката колега е въпрос на време да се развали. Твоя случай не е изключение, само въпрос на късмет във времето кога ще се слчи. При мен издържа ок година. Майсторите може и да са си свършили добре работата по монтажа, :wink: не ги вини за издържливостта на този детайл, произведен от незнайно кой.
Не се кахъри, карай си и ги навести за диагностика примерно на разхода, ако имаш съмнение, но според мен това което си постигнал при последното засичане е много прилично. Градско под 10 л./100 е почти невъзможно да се достигне.

Потребителски аватар
SISHON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SISHON » Пет 01 авг 2008 13:35

Благодаря за отговора,но имам и Опел комби с газова на 5 г. и клапана още си работи.А за разхода,наложи се малко да отворя газта,не дърпаше добре,но пък смених свещи и се надявам до 11 на сто да го докарам.Ще видим !

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Пет 01 авг 2008 17:57

при мен разхода до морето излезна 10на 100 при скорост 120-140 и с климатик двигател 1.8 моно 90к АБС

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Пет 01 авг 2008 18:50

Споко колега проблема ти не е в бутилката а както каза колегата по горе в колонката. Така че не си бараи бутилката.

Код: Избери всички

На мен преди газовата ми събираше 26 литра, тръгвам за габрово и спирам на лука, почва да зарежда ония 26-27 викам си тука ще е Да ама Не 30-32 на 35 му викам бате спри че напълни и багажника!

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Пет 01 авг 2008 18:51

Споко колега проблема ти не е в бутилката а както каза колегата по горе в колонката. Така че не си бараи бутилката.

Код: Избери всички

На мен преди газовата ми събираше 26 литра, тръгвам за габрово и спирам на лука, почва да зарежда ония 26-27 викам си тука ще е Да ама Не 30-32 на 35 му викам бате спри че напълни и багажника!

Ето да се посмеете малко колеги :)

Върни се в “Passat”