Проблем с чистачките

Техническа и сервизна информация за Passat
Radsan
Автомобил:
Двигател:

Проблем с чистачките

Мнениеот Radsan » Вто 06 ное 2007 20:41

Здравейте не намерих в търсачката друга тема за моя проблем и за това пускам нова тема.Значи имам Пасат от 92г. и се появи някакъв странен проблем с чистачките.Докато си карам колата и сами се включват и почват да си работят.Няма да ви разправям колко е изнервящо това.Някой да знае каква може да е причината за този проблем. :047:

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Вто 06 ное 2007 20:55

Устройството , което се намира под кожуха на волана може да е зацапано, изтрити пъпки на клемите - всичко това може да води до този ефект. Все пак е хубаво да се види и да се почисти със спрей за контакти. Може и да е от друго , но това е първото,което се сещам.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 06 ное 2007 23:48

Първо :welcome_to_group
Ето това излезе доста лесно с търсачката http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%F7%EA%2A

dino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dino » Нед 11 ное 2007 11:47

Аз имах същия проблем. Колагите тук от форума се отзоваха и поне за сега всичко е точно. Има една пъпка на ключето за превключване на чистачките (както казаха и другите). С времето и употребата пъпката се изтрива и започва да се включва когато си иска. Свалих капаците около волана, издърпах ключето към мен (навътре в купето) и върху пъпката сложих една пластмасова втулка около 3-4 мм дебела с около един милиметър по-голям диаметър от пъпката и проблема се реши.
Другото е да си провериш релето, може и то да е проблемно.
Успех

Върни се в “Passat”