Подгряването на седалката ми грее много слабо - Пасат Б5.5
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Подгряването на седалката ми грее много слабо - Пасат Б5.5
Колеги, от доста време се каня да пусна тази тема но я пускам чак сега ... Става въпрос за подгряването на седалките. От известно време моята седалка загрява много по-бавно от колкото пасажерската и грее по-слябо. Усеща се само на 5, а ако е по-малка степен все едно е изключено подгряването
Дали има възможност да се счупят нагревателите ( или там каквото е ) от моите килограми - около 120кг. Когато взех колата седалката си грееше много и направо ме изгаряше за разлика от сега и съм много притеснен от това че може с моите килограми да съм го причинил .. дайте някви съвети какво да направя за да може да си грее пак като преди
Благодаря ви предварително !
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Не беше ли писал и преди за подобен проблем ? Не че аз имам опит с подобни екстри, ама виж (ако четеш руски) тук - описано е разглобяването на такива седалки на Голф 3, със снимки е придружен материала (нямах време да го преглеждам). Мисля си дали не е нещо от врътките за регулиране. Ако си наясно с токовете, може да опиташ и сам - ако стане, размяна на врътките - лява за дясна седалка и обратно. Също и да се измерят съпротивленията, да се огледат връзките към седалките. Нещо покрай произшествието, ремонтите, а и оня инцидент с токчето ? Да си свалял или да си давал да ти мият седалки, тапицерия ? Малко вероятно (да не кажа невероятно) ми се струва да е от килограмите ти. Виж, късмета е друга работа.
Последна промяна от gr_kanev на Вто 06 ное 2007 14:22, променено общо 1 път.
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Еми не е от инцидента 1000% защото е от доста време, нито от токчето, а за ремонти ... нищо не е пипано вътре или по тоците за да стане това. Не е прана все още ... мислих да я пера на лято. Руския ми е тъмна Индия, но ще намеря някой преводач
А за килограмите ме съмнява да не би някой път като съм сядал да съм счупил нещо
защото все пак ми е тесничко и понякога не влизам много плавно ..
- dimoboy
- Автомобил:
- Двигател:
Има един термистор в седалката който след време започва да прави проблеми. Предназначението му е да предпази седалката от запалване и реотана от прегряване. Ако ти се играе и имаш време може да си свалиш тапицерията и да си провериш/презапоиш спойките на термистора.
Друг вариянт(също вероятен) е да ти се е разбазикало релето(копчето) за реотана. Тъй като казваш, че на 5 не грее силно, може да си премериш с мултицет какви стойности ти дава релето на изхода при промяна на степените от 1 до 5 и да ги сравниш със стойностите на релето на другата седалка. Ако са еднакви тогава чак гледай термистора и си разглобявай седалката. Имаше някъде във форума едни линкове към руският сайт www.passatb5.ru (или нещо такова беше) в който се описва стъпка по стъпка разглобяването на седалката.
П.П. Само ако стигнеш до разглобяване внимавай със буксите на еърбега(не ги разкачай!!!) и със самият еърбег - последствията могат да бъдат КРАЙНО неприятни!
Друг вариянт(също вероятен) е да ти се е разбазикало релето(копчето) за реотана. Тъй като казваш, че на 5 не грее силно, може да си премериш с мултицет какви стойности ти дава релето на изхода при промяна на степените от 1 до 5 и да ги сравниш със стойностите на релето на другата седалка. Ако са еднакви тогава чак гледай термистора и си разглобявай седалката. Имаше някъде във форума едни линкове към руският сайт www.passatb5.ru (или нещо такова беше) в който се описва стъпка по стъпка разглобяването на седалката.
П.П. Само ако стигнеш до разглобяване внимавай със буксите на еърбега(не ги разкачай!!!) и със самият еърбег - последствията могат да бъдат КРАЙНО неприятни!
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Сайтът е www.passat-b5.ru
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Re: Подгряването на седалката ми грее много слабо - Пасат Б5
longora написа:Колеги, от доста време се каня да пусна тази тема но я пускам чак сега ... Става въпрос за подгряването на седалките. От известно време моята седалка загрява много по-бавно от колкото пасажерската и грее по-слябо. Усеща се само на 5, а ако е по-малка степен все едно е изключено подгряванетоДали има възможност да се счупят нагревателите ( или там каквото е ) от моите килограми - около 120кг. Когато взех колата седалката си грееше много и направо ме изгаряше за разлика от сега и съм много притеснен от това че може с моите килограми да съм го причинил .. дайте някви съвети какво да направя за да може да си грее пак като преди
Благодаря ви предварително !
Чичка въобще не се занимавай с това подгреване то въобще не е полезно за твойте гениталий,не се глези да си греаш гъзо,такъв голем мъж па се оплакваш не ми се топли .Ти сигурно братле си грееш и вечер завивката преди да си легнеш
Сега майтапа на страна Лонгорче,значи напълно възможно е да си го преебал с килограми те си,но искам да те успокоя че самите нагреватели са били тръгнали да заминават,както пише по горе колегата за термистора,до колкото имам спомени май ще требе ново,затова моя съвет не се занимавай с глупости а си карай убавата кола,ако нети аресва ела ти дам мойта
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
longora написа:MITKO_DVD Митко ако стане с малко пари мисля да си го оправя .. обаче ако ми кажат няква фрапираща сума ( дори над 100лв ) няма да се занимавам поне за сегаНо ако е нещо леко или примерно откачено нещо защо да не се оправи .. и между другото е много готино да ми грее големиот гъз
Поздрави !
100% ще енад 100лв.