Марка спирачни дискове
- DOCDOBREV
- Автомобил:
- Двигател:
Марка спирачни дискове
Колего помагайте!Каква марка спирани дискове да избера за Пасат Б5 ?Става дума за предни дискове - едните са Лемфьордер,другите са Журид и третите са EPS.И още един въпрос - къде по дисковете има някакъв номер, по който да разбера точния им размер?
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Pav4o написа:ChimeyJimmey написа:Брей!
Ще взема и аз да посетя магазинчето...
Брембета като за моя Паско (предни/задни) имаш ли и за какви пароци?
За твоя пасат мога да ти предложа дискове Брембо от серията Easy Check. Цената им е:предни - 64лв/бр. Задни - 46лв/бр
-----> виж тук http://www.brembo.com/ENG/AfterMarketBrakes/History/20040305.htm
А цитатът е от тази тема...

- DOCDOBREV
- Автомобил:
- Двигател:
А къде във Варна има Брембо?vladtod® написа:Брембо
http://www.powerandperformanceproducts. ... bo_Max.JPG
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Колега които и да избереш все чугун,чак колко голяма разлика едва ли има освен ако не е някой специален вид чугун,ама за такива пари едвали,общо взето технологията е една и съща и всеки гледа от другия,по скоро трябва да се кахъриш за накладките че феродо всква боза има иначе за дисковете фащай едни за ушите и..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Danny boy написа:Колега които и да избереш все чугун,чак колко голяма разлика едва ли има освен ако не е някой специален вид чугун,ама за такива пари едвали,общо взето технологията е една и съща и всеки гледа от другия,по скоро трябва да се кахъриш за накладките че феродо всква боза има иначе за дисковете фащай едни за ушите и..
Стомана са,как чугун (или се бъркам аз?едва ли...)?
Аз пък препоръчвам като добро съотношение цена/качество : Brembo,Raicam,Quinton Hazel.И трите се правят в една и съща фабрика.Аз си купих Райкам,само че задни,доволен съм.
С по-голямата цена,само купувате по-скъпа опаковка

При обикновените дискове (не нарязани и не дупчени) аз разлика между производителите не намирам,освен тази,че някои ще се захабят по-бързо от други.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
чугун са бре има по добри смазващи свойства заради графита,то разликата м/у стомана и чугун е само в процентното съдържание на въглерод по принцип,ко са стомана ще се палят та ум ша ти зайде
чугунът поглъща по-добре вибрациите и е по-износоустойчив по-твърд но по крехък от стоманата заради въглерода
чугунът поглъща по-добре вибрациите и е по-износоустойчив по-твърд но по крехък от стоманата заради въглерода
-
- Автомобил:
- Двигател:
Danny boy написа:чугун са бре има по добри смазващи свойства заради графита,то разликата м/у стомана и чугун е само в процентното съдържание на въглерод по принцип,ко са стомана ще се палят та ум ша ти зайде
Може,може,не съм си доизчел уроците

Иначе към хубавите марки бих добавил и италианските Trusting (много хубаво феродо имат,смея да твърдя,че са на подобно ниво като на Текстар,като цената е 1,5-2 пъти

За по-евтино мога да препоръчам и Veka/Vema,произвеждат се за европейският пазар,в една държава,която произвежда всичко (сетете се).Има и италианско производство.Феродото им също е страхотно.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Тъй, де, ама защо ли си мисля, че по-реномираните марки накрая правят и още една операция: Отвръщане!
Дето на много от по-ефтините се спестява, защото е енергоемка, бавна и не се забелязва на външен вид
Всъщност, това ми бяха съображенията, когато се "набутах" с АТЕ преди 1 седмица
Но имам чувството, че с накладките на Textar колата спираше по-добре, отколкото с АТЕ-то (накладки) на АТЕ дискове.
Дето на много от по-ефтините се спестява, защото е енергоемка, бавна и не се забелязва на външен вид

Всъщност, това ми бяха съображенията, когато се "набутах" с АТЕ преди 1 седмица

Но имам чувството, че с накладките на Textar колата спираше по-добре, отколкото с АТЕ-то (накладки) на АТЕ дискове.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Danny boy написа:чугун са бре има по добри смазващи свойства заради графита,то разликата м/у стомана и чугун е само в процентното съдържание на въглерод по принцип,ко са стомана ще се палят та ум ша ти зайде
Колега стоманени са дисковете... някой те е излъгал за чугуна..