Марка спирачни дискове

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Марка спирачни дискове

Мнениеот DOCDOBREV » Пет 03 авг 2007 10:22

Колего помагайте!Каква марка спирани дискове да избера за Пасат Б5 ?Става дума за предни дискове - едните са Лемфьордер,другите са Журид и третите са EPS.И още един въпрос - къде по дисковете има някакъв номер, по който да разбера точния им размер?

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пет 03 авг 2007 10:31

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 03 авг 2007 10:40

Pav4o написа:
ChimeyJimmey написа:Брей!
Ще взема и аз да посетя магазинчето...
Брембета като за моя Паско (предни/задни) имаш ли и за какви пароци?

За твоя пасат мога да ти предложа дискове Брембо от серията Easy Check. Цената им е:предни - 64лв/бр. Задни - 46лв/бр :wink:
-----> виж тук http://www.brembo.com/ENG/AfterMarketBrakes/History/20040305.htm

А цитатът е от тази тема... :wink:

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Пет 03 авг 2007 11:06

А къде във Варна има Брембо?

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkomotor » Съб 04 авг 2007 20:31

..от 3-те вида най слаби са EPS,знам го от личен опит!!!!!каквито и да сложиш..не натискай над 150 км/ч спирачки-на един път,отпусни за малко..и пак ,и така...../иначе се изкривяват-необратимо!!!!!! :!:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 05 авг 2007 8:39

Колега които и да избереш все чугун,чак колко голяма разлика едва ли има освен ако не е някой специален вид чугун,ама за такива пари едвали,общо взето технологията е една и съща и всеки гледа от другия,по скоро трябва да се кахъриш за накладките че феродо всква боза има иначе за дисковете фащай едни за ушите и..

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 05 авг 2007 8:51

Danny boy написа:Колега които и да избереш все чугун,чак колко голяма разлика едва ли има освен ако не е някой специален вид чугун,ама за такива пари едвали,общо взето технологията е една и съща и всеки гледа от другия,по скоро трябва да се кахъриш за накладките че феродо всква боза има иначе за дисковете фащай едни за ушите и..

Стомана са,как чугун (или се бъркам аз?едва ли...)?

Аз пък препоръчвам като добро съотношение цена/качество : Brembo,Raicam,Quinton Hazel.И трите се правят в една и съща фабрика.Аз си купих Райкам,само че задни,доволен съм.

С по-голямата цена,само купувате по-скъпа опаковка :wink:,по-известна марка и плащате повече разходи за реклама .
При обикновените дискове (не нарязани и не дупчени) аз разлика между производителите не намирам,освен тази,че някои ще се захабят по-бързо от други.

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Нед 05 авг 2007 8:57

При обикновените дискове (не нарязани и не дупчени) аз разлика между производителите не намирам,освен тази,че някои ще се захабят по-бързо от други.[/quote] Е точно там е проблема колега,че по-бързо се износват. :)

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 05 авг 2007 9:15

чугун са бре има по добри смазващи свойства заради графита,то разликата м/у стомана и чугун е само в процентното съдържание на въглерод по принцип,ко са стомана ще се палят та ум ша ти зайде
чугунът поглъща по-добре вибрациите и е по-износоустойчив по-твърд но по крехък от стоманата заради въглерода

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 05 авг 2007 10:37

Danny boy написа:чугун са бре има по добри смазващи свойства заради графита,то разликата м/у стомана и чугун е само в процентното съдържание на въглерод по принцип,ко са стомана ще се палят та ум ша ти зайде
чугунът поглъща по-добре вибрациите и е по-износоустойчив по-твърд но по крехък от стоманата заради въглерода

Може,може,не съм си доизчел уроците :oops: .
Иначе към хубавите марки бих добавил и италианските Trusting (много хубаво феродо имат,смея да твърдя,че са на подобно ниво като на Текстар,като цената е 1,5-2 пъти :shock по-надолу).Правят хубави дискове.

За по-евтино мога да препоръчам и Veka/Vema,произвеждат се за европейският пазар,в една държава,която произвежда всичко (сетете се).Има и италианско производство.Феродото им също е страхотно.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 05 авг 2007 20:20

Тъй, де, ама защо ли си мисля, че по-реномираните марки накрая правят и още една операция: Отвръщане!
Дето на много от по-ефтините се спестява, защото е енергоемка, бавна и не се забелязва на външен вид ;)
Всъщност, това ми бяха съображенията, когато се "набутах" с АТЕ преди 1 седмица :twisted:
Но имам чувството, че с накладките на Textar колата спираше по-добре, отколкото с АТЕ-то (накладки) на АТЕ дискове.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 05 авг 2007 22:45

Колега, айде малко търсачката да пробваме - за дискове, накладки, спирачна система има толкова много писано. Освен това го има и сестематизирано в една цяла тема в Основен раздел, нарича се FAQ.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 07 авг 2007 20:50

Danny boy написа:чугун са бре има по добри смазващи свойства заради графита,то разликата м/у стомана и чугун е само в процентното съдържание на въглерод по принцип,ко са стомана ще се палят та ум ша ти зайде

Колега стоманени са дисковете... някой те е излъгал за чугуна..

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Вто 07 авг 2007 21:05

Вече си закупих Брембо 288 мм.

vojdat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vojdat » Сря 08 авг 2007 10:33

DOCDOBREV написа:Вече си закупих Брембо 288 мм.

....

Добре, и все пак: "От къде във Варна???"

Благодаря предварително за отговора :)

Върни се в “Passat”