Проблем със спирачките Пасат Б5 1999г.

Техническа и сервизна информация за Passat
svet_dd
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем със спирачките Пасат Б5 1999г.

Мнениеот svet_dd » Вто 13 ное 2007 22:10

подменяха ми неща по предното окачване:носачи, биялетки, накрайници. майстора ми обърна внимание, че накладките ми са за смяна + това и дисковете ми били изтънели, а и имаха ръб; смениха ми носачите и дг. неща, ходих на регулиране на предница и потеглих. при плавно спиране (задържане на педала на спирачката) в дъното на хода на педала се усеща едно пристаргаване и педала лекичко връща и става твърд, после потъва малко. ако натисна по-категорично спирачния педал това не се получава. познати ми казват: ...проблем с дарчика на абс-а, запушен маркуч на спирачна течност, прищипан маркуч.... майсторите, които аз познавам са толкова "даровити" че ме е стах да ми свалят гумата вече. дайте съвет, някой знае ли за русе читав сервиз за пасат 30/11/1999-1.9 тди, АФН

Последна промяна от svet_dd на Сря 14 ное 2007 10:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 13 ное 2007 22:41

Опитай на кирилица и с по-малко грешки.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 13 ное 2007 22:46

Това пристъргване можеш ли да го оприличиш като потупване при което педала с определена честота вибрира така да се изразя т.е. ту потъва леко надолу ту се повдига леко нагоре ама много бързо и с доста малък ход.
Ако е така говорим за задействащ се АБС т.е. системата приема някое колело за блокирало и АБС-а задейства (такова е усещането на педала,когато абс-а задейства).А за това вече може да има много причини - прищипано кабелче за датчик или нарушена изолация и като спираш колата се навежда напред и то окъсява някъде,самия датчик да е нещо повреден или знам ли и аз....
Успех!

svet_dd
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svet_dd » Вто 13 ное 2007 22:54

подменяха ми неща по предното окачване:носачи, биялетки, накрайници. майстора ми обърна внимание, че накладките ми са за смяна + това и дисковете ми били изтънели, а и имаха ръб; смениха ми носачите и дг. неща, ходих на регулиране на предница и потеглих. при плавно спиране (задържане на педала на спирачката) в дъното на хода на педала се усеща едно пристаргаване и педала лекичко връща и става твърд, после потъва малко. ако натисна по-категорично спирачния педал това не се получава. познати ми казват: ...проблем с дарчика на абс-а, запушен маркуч на спирачна течност, прищипан маркуч.... майсторите, които аз познавам са толкова "даровити" че ме е стах да ми свалят гумата вече. дайте съвет, някой знае ли за русе читав сервиз за пасат 30/11/1999-1.9 тди, АФН

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Вто 13 ное 2007 23:07

Покрай темата със спирачките да попитам и аз
Смених преди седмица предни и задни дискове и накладки.
И след смяната ми светна датчика на АБС и на Накладките.
Някакви идеи ?
Да ходя нулир грешките на ЕЦУ?

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 15 ное 2007 6:47

Светльо аз ти казах при кого да отидеш още преди доста време. Е, не е в Русе, но пък разстоянието е същото! :wink:

Успех!

Върни се в “Passat”