B5 машинки за регулиране на фаровете не работят

Техническа и сервизна информация за Passat
gdh
Автомобил:
Двигател:

B5 машинки за регулиране на фаровете не работят

Мнениеот gdh » Сря 14 ное 2007 10:25

Здравейте,

Машинките ги отварях наскоро и изглеждат наред. Като пусна ток директно на моторчетата се въртят. Странното е че до самите машинки не достига ток. Мерих с мултицета при запален и загасен двигател. Фаровете са с рефлектор.

Някой има ли информация за самите машинки - какви са трите извода които имат и как се управляват. Опитвам се да измисля начин да намеря проблема но без успех. Гледах предпазителите но не намирам изгорял.

doking
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: B5 машинки за регулиране на фаровете не работят

Мнениеот doking » Пет 16 ное 2007 20:01

gdh написа:Здравейте,

Машинките ги отварях наскоро и изглеждат наред. Като пусна ток директно на моторчетата се въртят. Странното е че до самите машинки не достига ток. Мерих с мултицета при запален и загасен двигател. Фаровете са с рефлектор.

Някой има ли информация за самите машинки - какви са трите извода които имат и как се управляват. Опитвам се да измисля начин да намеря проблема но без успех. Гледах предпазителите но не намирам изгорял.
Колега имам същия проблем и аз съм сас b5 и регулирането на фаровете отвътре изобщо не деиства и ми светят доста ногоре не знам как да ги регулирам но ще следя темата дано някой да помогне а ако се спревиш пиши

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Съб 17 ное 2007 9:47

Според мен проблема ти е в кабелите,които са от ключа до машинките. Имах подобен проблем,но при мене едното от зъбните колела се беше изяло и не работеше-по скоро държеще постоянно включено моторчето.

gdh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gdh » Пон 19 ное 2007 16:34

..регулирането на фаровете отвътре изобщо не деиства и ми светят доста ногоре не знам как да ги регулирам...

Ръчно не е трудно ако не е счупен самия фар. Има две дупки с болтове за вертикално и хоризонтално регулиране. Намират се върху самия фар като вдигнеш капака. Внимание !!! Прекомерното бъзикане на фаровете води до пристрастяване. :lol: Не минава вечер да не съм ги мръднал ту нгоре ту надолу. Все или не светят или са много вдигнати и ме гризе съвестта.

==> Dart
Дали можеш да измериш с мултицет дали до машинките стига някякъв ток. Не е необходимо да е в момента когато се мърдат. Ако не стига значи проблема е или машинките или в ключа. Ако стига ще търся прекъснати кабели или предпазители. Така си мисля поне
:roll:

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Вто 20 ное 2007 18:21

Не съм ги мерил , но предполагам , че може да се измери. При мене беше по- лесно - просто отворих корпуса на машинката/той е на щипки/ и видях изяденото колелце. Дали пък не е възможно да са ти зацапани контактните пластини? :roll:

Върни се в “Passat”