Изгоря ми бенз. помпа
- стефанов
- Автомобил:
- Двигател:
Изгоря ми бенз. помпа
Колеги, искам съвет. Изгоря ми бензиновата помпа на пасата - В4 94 год.Предлагат ми "Бош" от автоморга за 90 лв. и нова италианска за 120 лв. И единия и другия ме уверяват , че тяхната е по добра. Дайте съвет коя да взема.
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
преди година и половина когато моята помпа ме предаде, в сервиза ми казаха, че за да важи гаранцията трябва резервоара да е почистен и промит ! иначе гаранцията не важи, купих VDO мисля 270 лв беше само помпата, иначе BOSCH-а беше 340 лв но с пластмасовия кожух, цените са от преди година и половина и то от сервиза на СБА в Стара Загора
п.п. само да допълня че помпата която изгоря беше от всеизвестната фирма GP Denamrk такава сложил братовчеда за по евтинко, не изкара и 1 година
п.п. само да допълня че помпата която изгоря беше от всеизвестната фирма GP Denamrk такава сложил братовчеда за по евтинко, не изкара и 1 година
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
И аз те съветвам да не си вземаш помпа втора употреба, плюс това разликата в цената между стара и нова италианска е малка.
Не каза колега, дали автомобилът ти е газифициран?! Предполагам че е и ако наистина имаш газова уредба, те съветвам да прекъснеш работата на помпата, когато си на газ! Как става прекъсването - пусни търсачката на форума!
Не каза колега, дали автомобилът ти е газифициран?! Предполагам че е и ако наистина имаш газова уредба, те съветвам да прекъснеш работата на помпата, когато си на газ! Как става прекъсването - пусни търсачката на форума!
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
БИНГОО
. Ха сега щом имаш газова търси и чети внимателно. Трябва да намериш една схема, отпечатай си я и ако няма да си го правиш лично прекъсването, настоявай пред избрания от теб газмайстор да ти го направи точно по този начин.
И още един съвет - не си оставяй резервоара за бензин празен, или със съвсем малко количество. Гледай вътре винаги да има минимум 5 литра ( препоръчително най-малко 10 ) и след 2-3 зареждания на бензин гледай да го изгориш всичкия, за да не се застоява.
Най-добре се прехвърли на "Автогазови уредби" и чеетии четии докато ти омръзне

И още един съвет - не си оставяй резервоара за бензин празен, или със съвсем малко количество. Гледай вътре винаги да има минимум 5 литра ( препоръчително най-малко 10 ) и след 2-3 зареждания на бензин гледай да го изгориш всичкия, за да не се застоява.
Най-добре се прехвърли на "Автогазови уредби" и чеетии четии докато ти омръзне