гаснене на мотора 2.0 пълна инж. ри изключване от скорост

Техническа и сервизна информация за Passat
el_gado
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

гаснене на мотора 2.0 пълна инж. ри изключване от скорост

Мнениеот el_gado » Пон 13 юни 2005 14:32

Значи, имам следната проблемация. Имам колата от една година и до преди месец нямах никакви проблеми. Отначало почна да гасне на газ. След това зпочна да гасне и на бензин, като и на газ и на бензин си има тихи обороти и угасва само след като съм пътувал и натисна съединителя. Ходих на разни майстори, включваха компютри и установиха, че компютъра натрупва грешка и затова трябва да си сложа емулатори за дюзите и за ламбда сондата. Интересното е, че преди това съм карал колата почти година и съм минал 50000 км, а не е имало никакви проблеми. Забелязах, че ако не искам да угасне трябва да спирам на скорост докато оборотите паднат на 500 за да си подаде газ сам и след това си работи. Мотора е AGG. Преди да постна прочетох всичко за газовите уредби във форума и мисля, че съм изпълнил всички предписания по подръжката. Моля ви, помагайте, че се разболях с тая кола. :cry:

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пон 13 юни 2005 16:06

И аз имам подобен проблем-б3 92г,абс двигател.На студено я паля на бензин и като загрее-прехвърлям на газ.Работи си безпроблемно на газ,но след като я загася -1.не може да запали на газ,дори и 10сек. след това да се опитам! 2.Като запаля на бензин,и прехвърля на газ трябва да поддържам оборотите,иначе загасва.Помагайте на мен и на човека(не че аз не съм човек,де!)!

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: гаснене на мотора 2.0 пълна инж. ри изключване от скорос

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пон 13 юни 2005 16:12

[quote="el_gado"]Значи, имам следната проблемация. Имам колата от една година и до преди месец нямах никакви проблеми. Отначало почна да гасне на газ. След това зпочна да гасне и на бензин, като и на газ и на бензин си има тихи обороти и угасва само след като съм пътувал и натисна съединителя.

При мен проблема де оправи след като монтирах бленда на въздушния филтър (абе с две думи те даси насрещната въздушна струя) Блендата си я направих сам от капачка на дезодорант. Колата бе ГОЛФ 2 1.3 карб 2Е3

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пон 13 юни 2005 17:44

SSivanov написа:При мен проблема де оправи след като монтирах бленда на въздушния филтър (абе с две думи те даси насрещната въздушна струя) Блендата си я направих сам от капачка на дезодорант. Колата бе ГОЛФ 2 1.3 карб 2Е3

По лесния вариант е само да откачиш, от предния му край, маркуча който отвежда въздуха до филтъра. Това го направиха газаджийте при монтажа на моята уредба и изтъкнаха като причина проблема с гасненето.
Преди няколко месеца реших да пробвам какво ще стане ако го закача нормално на мястото му и .... мммда били са прави :)

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пон 13 юни 2005 18:49

Sunny написа:
SSivanov написа:При мен проблема де оправи след като монтирах бленда на въздушния филтър (абе с две думи те даси насрещната въздушна струя) Блендата си я направих сам от капачка на дезодорант. Колата бе ГОЛФ 2 1.3 карб 2Е3

По лесния вариант е само да откачиш, от предния му край, маркуча който отвежда въздуха до филтъра. Това го направиха газаджийте при монтажа на моята уредба и изтъкнаха като причина проблема с гасненето.
Преди няколко месеца реших да пробвам какво ще стане ако го закача нормално на мястото му и .... мммда били са прави :)

Ммм да прав си но като погледне някой ще си каже българска работа. А с бленда се запазва оригиналния вид и не се вижда нищо.

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Пон 13 юни 2005 19:32

Sunny написа:По лесния вариант е само да откачиш, от предния му край, маркуча който отвежда въздуха до филтъра. Това го направиха газаджийте при монтажа на моята уредба и изтъкнаха като причина проблема с гасненето.

прав си, при мен положението беше същото.

el_gado
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_gado » Пон 13 юни 2005 21:46

Пичове, благодаря за мненията, обаче до сега колата нямаше никакви проблеми. Ако сега бях сложил газта да, ама аз я карам една година. Май нещо компютъра се е прецакал или някой датчик. Знам ли. Току що сложих силикон на плочката на газта, че май от там смучеше въздух ама резултата си е същия. :cry:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 14 юни 2005 9:00

моторчето за празния ход чисти ли?

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Вто 14 юни 2005 9:12

И при мене беше така но само на газ, докато не отидох в Дунев (препоръчвам ти да отиде6) и ми направиха пълна диагностика и един пи4 така ми е настрои 4е ве4е го няма този проблем. Или явно наистина от некаде ти сму4е въздух и има6 недостиг на гориво. И за това ламбда сондата дава инфо 4е има6 бедна смес и натрупва гре6ки.

el_gado
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_gado » Вто 14 юни 2005 12:02

????? А къде е това моторче за празния ход?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 14 юни 2005 12:22

:lol: опппаааа как те излових веднага... :lol:
виж с търсачката-има теми за него изписани-все ще се ориентираш.

el_gado
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_gado » Чет 16 юни 2005 15:30

Не съм писал толкова време защото колата беше на майстор и се надявах, че ще се оправи и по принцип сега е по-добре, но майстора е откачил някакъв датчик за бензиновите изпарения. Може ли това да ми създаде някакви други проблеми? :idea:

hhh
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hhh » Чет 16 юни 2005 16:01

И при мен имах подобен проблем при спиране с натиснат съединител - оборотите падаха рязко и колата изгасваше а при спиране на скорост нямаше такива проблеми - всичко се оправи след като си почистих дроселовата клапа от ''нагара'' (наслоената мръсотия от некачествен бензин)

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Чет 16 юни 2005 19:32

Значи мама му стара,аз сложих газ преди около месец и вси4ко беше ОК. Обаче от 2 дни колицата неще да гасне......Смисъл вадя ключа ,продължава едно боботене,пъхам ключа и се пали автоматик :( Ходих при майстора на газовата и той каза,че било от кофти газ,ама аз му казах че само на шел зараждам и той вика:ми то теа шел са така,кофти газ дават...... ми маа му стара некой да каже какво да права ,щот е супер кофти да не можеш да си загасиш колата,верваите ми.... :?

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Чет 16 юни 2005 22:06

Huizel написа:Значи мама му стара,аз сложих газ преди около месец и вси4ко беше ОК. Обаче от 2 дни колицата неще да гасне......Смисъл вадя ключа ,продължава едно боботене,пъхам ключа и се пали автоматик :( Ходих при майстора на газовата и той каза,че било от кофти газ,ама аз му казах че само на шел зараждам и той вика:ми то теа шел са така,кофти газ дават...... ми маа му стара некой да каже какво да права ,щот е супер кофти да не можеш да си загасиш колата,верваите ми.... :?

АБЕ И АЗ ИМАМ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ И ТО САМО НА ГАС И МИ ИДЕ :censored :banghead: СЕГА ЩЕ СМЕНЯ ГАС СТАНЦИЯТА И ЩЕ ВИДИМ Drive

Върни се в “Passat”