проблем с климатроник-В4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

проблем с климатроник-В4

Мнениеот paralesko » Съб 24 ное 2007 21:39

От известно време спря да духа от централните две духалки въздух при нормална работа, ако принудително задам посоката, от там започва да духа много слабо. Иначе в краката и на стъклото е нормално. Даите ми съвет какво да правя, каде да търся проблема. Благодаря.

rachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rachev » Съб 24 ное 2007 22:46

и аз имам Б4 и моите духалки в средата на таблото не духат в момента но мисля че е нормално защото го карам на автомат а мисля че от там пуска само студен въздух не съм сигурен дано и някои друк колега по знаещ се включи

Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paralesko » Нед 25 ное 2007 18:45

da уто4ня пасата е 1995г. 2.0 август агг двигател. странното е 4е като бе6е по топло като задам под 22 градуса а в купето е по топло духа от централните студено като вдигна градусите не6то изцаква и спира да духа. сега като е студено ве4е изоп6то не духа от тези 2 духалки .4етох в форума за някакви пластмасови не6та дето се износвали .дали е от тях и каде се намират те . мерси предварително .

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 26 ное 2007 2:45

Малко разяснение - на В3 климатроника е същия т.е. моя е като твоя.
Като за начало духалките в средата могат да духат и топло и студено.ако зададеш студено духат малко по-силно отколкото на топло ама не за друго а защото при зададено студено вентилатора върти доста по-бързо (макар че видимо позицитте са едни и същи).
Проблема е същия,поради който аз пък нямам парно - вътре в кожуха на климатроника има едни клапи,които разпределят потока на въздуха.Да обаче с времето покритието им (нещо като дунапрен с найлон) изгаря от топлото и започва да излиза през духалките (едни парченца хвърчат) и тогава вече клапата не може да уплътни добре и въздуха минав аоткъдето му е по-лесно.В моя случай клапите са поизгоряли доста и тази за топло-студено все едно почти я няма а тази за разпределение на потока дали към духалките или към стъклото се държи що годе някак.
Доколкото съм чел е доста разглобяването и е голяма мъка.
Успех!

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пон 26 ное 2007 12:18

rachev написа:и аз имам Б4 и моите духалки в средата на таблото не духат в момента но мисля че е нормално защото го карам на автомат а мисля че от там пуска само студен въздух не съм сигурен дано и някои друк колега по знаещ се включи

Когато иска да стопли, духа в краката, когато изстудява духа през централните. При теб явно не ще да духа в краката, така че това за дунапрена според мен не е валидно в случая.

И изобщо не е задължително да е толкова просто. При мен също не духаше в краката, вместо това духаше на прозореца. Проблема не се оказа механичен, а по електрониката, и по-специално в блока който същински управлява клапите. Ето ти телефона на човека който ми го оправи. Сервиза му се намира под моста Чавдар откъм линиите.

0889 110227 Валентин Велинов.

Мина месец от тогава и всичко все още работи, ще го пиша с мнение + в раздел сервизи, че и без това са рядкост сякаш.

П.С Проверих им естествено сглобяването на таблото в последствие и няма никакви видими или звукови следи, а човека до колкото знам е с образование и опит по темата.

Поздрави.

Върни се в “Passat”