нагар в двигатела
-
- Автомобил:
- Двигател:
нагар в двигатела
мои приятел се сдоби с пасат Б4 1995г 1.6 74Kw при смяната на маслото откри че от вътрешната страна на гърловината за маслото има доста черен нагар провери навътре до колкото може да се стигне и там има иска да слага някакви химии за чистене питаме за съвет но ас нямам опит с такива екстри моля за компетентното ви мнение да я прави ли нещо или да я жени о време . Благодаря
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: нагар в двигатела
[quote="rachev"]мои приятел се сдоби с пасат Б4 1995г 1.6 74Kw при смяната на маслото откри че от вътрешната страна на гърловината за маслото има доста черен нагар
- А вие какво очаквате от 12г кола

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
The_Machine написа:И тез мизерии и налепи като тръгнат веднъж по маслото и отидат я в маслена помпа, я някъде по лагерите... фън!!!
Aбсолютно вярно!
Не правете грешката да слагате добавки за миене на двигателя, ако ще е само при смяната на маслото, а не отваряне с цел ИЗМИВАНЕ на двигателя.
Целият нагар ще се набичи в маслената помпа, която ще се скапе и нататък... Сещате се какво може да стане.
Нагарът не пречи.
Оттук нататък карайте нормално и сменяйте редовно маслото на указания интервал.
Не като "италианците"...

P.S. Ако сами си предизвикате гореописаното, освен маслена помпа, може да си навлечете и основен ремонт на двигателя, ей тъй, на шега...
Че то като почнеш да отваряш една стара кола...

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
В никакъв случей да не слага никви добавки че ше ебе мамата на мотора,тези нагари ше запушат цедката на маслената помпа и после ше има мяУУУ.По-добре да сипва некво хубаво масло и да го сменя първите 3-4 пъти през 4-5 хил,километри ,както казват колегите масло има съставки с цел да мият ДВГ-то,така че това тие спасението по-хубаво масло и смяна по-често 

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Пък и някой и друг налеп не е нищо... в стария сервиз отворихме едно Ауди 80 1.8 карб с диагноза запекъл разпределителен вал... свалям капака на клапаните и кво да видя... цялата кухина отдолу под вала в НАЛЕП... просто имаше само дупчици , където се бяха движили гърбиците на вала...
Не знам на колко хиляди беше Аудито... борсаджията ми каза,че собственика твърдял,че е превъртял 2 пъти километража

Не знам на колко хиляди беше Аудито... борсаджията ми каза,че собственика твърдял,че е превъртял 2 пъти километража