Имам проблемче с предпазителите - В3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Имам проблемче с предпазителите - В3

Мнениеот zfa159 » Съб 24 ное 2007 0:04

Да поясня - колата е комби,ноември 92-ра е произведена,със заводски климатроник и е внос от Италия.
Проблема :
-реших да изключа АБС-а за да видя как ще се държи педала (малко е шантав) като не работи системата.
Извадих си капака на предпазителите и видях,че номер 4 е за АБС-а (и още 2-3 неща).Дърпам го аз при което ми изгасва вентилатора на климатроника (вътрешния не на радиатора) ама не и АБС-а.
Реших,че нещо е объркано и измъкнах номер 6,който го дават за Blower т.е. духалка - еми като го измъкнах нищо не изгасна и всичко продължи да си работи....има нещо нередно в цялата работа с тези предпазители.....А странното е че голяма част от тях си отговарят кой за какво е - тези за светлините,за радиото,за чистачките.....ама защо 6 нищо не прави и откъде по дяволите се гаси АБС-а...... :roll:
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 24 ное 2007 1:10

Според зелената книжка, от серията 'Сервиз' предпазителя на ABS-а е №21- 30А.
Макар, че в описанието в таблицата пише: Плафони за осветяване на купето; Лампа за осветяване на багажника; Часовник; Запалка; Система за централно заключване на вратите; Бордови компютър
Честно казано- не съм пробвал.
Ако не стане, защо не вземеш да бръкнеш под задната седалка и да му изтръгнеш куплунга....неговата кожа ABS-ка... :motz:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 24 ное 2007 9:24

Ето резултатите :
Според описанието на самото табло (на капака) :
Предпазител 4 се води за АБС,помпа за спирачките и още някакви други неща.
Предпазител 21 е за интериора
Предпазител 6 се води за Blower което за мен би трябвало да е вентилатора на парното.
Според въпросната зелена книжка пише,че 21 е за АБС-а.
Според опитите :
-предпазител 4 спира вентилатора за въздуха на климатроника (спира да се върти).
-предпазител 6 не прекъсва нищо (поне видим резултата от сорта на това да спре нещо или да изгасне нещо)
-предпазител 21 спира климатроника (вероятно не само него ама само това видях,че изгасна) и е 15A (поне при мен).
Нито един от посочение обаче не спря АБС-а :shock
Накрая ще ми писне и ще изскубя всичките докато изгасне (не за друго а защото 100% има предпазител за АБС-а)
Отогоре над таблото с предпазителите има 2-3 релета (отделно от таблото) и на тях също има някакви предпазители ама не мисля че имат нещо общо с АБС-а.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Съб 24 ное 2007 12:45

а така ! това е мамата :lol:

rachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rachev » Съб 24 ное 2007 19:40

не знам защо зорлем искаш да си трошиш колата не си игри с бушоните изключи куплонга на помпата ефекта е същия

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 25 ное 2007 14:57

Еми добре де а утре ако стане късо някъде из АБС-а и се окаже,че италианския Пенчо е преправял ел инсталацията на колата и се запаля няма ли да ст строша зорлем колата.
Пълен ъпсурт е да няма предпазител за АБС-а ама е сложно да го разбера кой е.

Върни се в “Passat”