Здравейте, карам Пасат 08.97г .
Напоследък имам проблеми със скоростите.
Ето и инидкациите.
- От известно време първа скорост не влиза нормално - един път добре, друг път на две степени.
- Един както си карах - не можех да включвам никакви скорости.
Спрях - при изключена кола - си включва нормално.
Запалих директно на 1-ва и тръгнах - известно време след това скоростите се оправиха.
Ходих на майстор - гледаха скоростния лост - смениха някакви втулки на лоста, но включването на първа не се оправи.
Последното което ми се случи - в един момент на 1-ва или втора като дам повечко газ , колата се джижи като на тласъци - след известно време се оправя.
Не знам дали описах всичко - ще съм ви много благодарен ако дадете мнения на какво може да се се дължат всички тия неволи и колко са сериозни.
Блгодаря предварително

Проблем със скоростите
Имам същия проблем с първа скорост от 3години и все още не съм сринал скоростната кутия, така че явно не е фатален проблема, а аз си карам колата в обороти-Пасатор 89 ми. Понякога, обикновено когато е студена колата, като опитам да включа на първа лоста запъва на средата на обичайния си път и като почна леко да пускам съединителя, напъвайки леко лоста напред, в един момент усещам как нещо се освобождава и лоста хлътва напред, а колата си потегля. Решава се и по друг метод-рязко дърпаш на втора, след което леко вкарваш пак първата на натиснат съединител и си шест. Незнам къв е проблема, но ме съмнява че е свързано със синхронизатора на ск.к.
Благодаря за мненията.
Не съм обърнал внимание - кога го прави на студена или топла - мисля
че е и при двете.
Колкото до 1-ва и аз съм забелязал , че като вкарам на 2-ра и после на 1-ва - няма проблеми.
Какво ще кацет обаче - за това придърпване(лашкане ) на колата на
високи обороти - ефекта е все едно даваш газ и натискаш и пускаш съединителя.
Смятате ли , че съединителя е заминал ? - между другото напоследък
отлепя почти в на най горно положение.
Не съм обърнал внимание - кога го прави на студена или топла - мисля
че е и при двете.
Колкото до 1-ва и аз съм забелязал , че като вкарам на 2-ра и после на 1-ва - няма проблеми.
Какво ще кацет обаче - за това придърпване(лашкане ) на колата на
високи обороти - ефекта е все едно даваш газ и натискаш и пускаш съединителя.
Смятате ли , че съединителя е заминал ? - между другото напоследък
отлепя почти в на най горно положение.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB

Последна промяна от IvanMan на Пет 27 окт 2006 19:47, променено общо 1 път.