Така, да опиша и решението на проблема който беше при мен.
Пасата ми е Б5 и се наводняваше доста стабилно, когато вали, отзад в дясно. Водата идваше от предна дясна врата и се виждаше струйка която се стича по прага и минава зад издигнатото на пода и така отива отзад. Беше много странно защото всички уплътнения бяха здрави и на мястото си и просто нямаше как да премине водата, а се виждаше че между уплътнението и прага се събираше вода. Изчетох всичко де що имаше из форума за такива проблеми и реших да разглобя вратите да видя дали и аз нямам проблеми с найлоните.
И така по същество:
Когато се махне пластмасовата кора на вратата има още една алуминиева на която се държат механизмите за прозорците и т.н.
Тази кора е уплътнена с нещо като гарнитура към вратата и проблема идва ако тази гарнитура пропуска, а това беше така на всички врати на колата и ясно си личеше как е текло вода и мръсотия.
Та това което направих аз е да разхлабя болтовете, с които кората се държи към вратата така че да отдаде малко, и сложих силикон по цялото протежение на кората, където е гарнитурата (от долната страна) . Завивате болтовете обратно, силикона трябва малко да "изплюе". След което ако има нужда добавяте още малко силикон за да се замаже добре, така че силикона да покрива гарнитурата.
Сглобявате и сте готови.
И ТЕ ТАКА...
Пък от друга страна, какви шаранчета отгледах за Никулден в колата
Успех !