Вода в купето

Техническа и сервизна информация за Passat
bachest
Автомобил:
Двигател:

Вода в купето

Мнениеот bachest » Пон 26 ное 2007 0:37

Доста теми има, но ето и едно разгадаване на мистерията около вадата на моя Passat.

Шофьорското място и това зад него изведнъж стана като аквариум след един проливен дъжд. Подсуших добре:
Изображение

След това симулирах дъжд с няколко кофи вода, по умувах малко и разгадах загадката:
Изображение
Ето го и проблема. Ако някой не се ориентира, това е мястото от където излиза жилото за отваряне на предния капака. Под шофьорската чистачка е. Гумичката се беше измъкнала и от там се е стичало право в купето. А как водата е стигнала и до мястото на пасажера, който е зад шофьора съм показал на снимката с оградените в зелено места.
Изображение

Брей! За една гумичка разпарчетисах половината салон. Колата е Passat B4.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 26 ное 2007 2:33

При мен се беше сцепила по дължина от едната страна ама като рових там да си слагам електрониката за газта я напълних много порядъчно с топъл силикон (макар че още не течеше) и стана перфектно.После заливах с вода - нямаше проблем.

Потребителски аватар
Loshcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Loshcho » Пон 26 ное 2007 8:57

А бихте ли ми казали на мене как ми влиза вода , като на него обаче от десната страна :(

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 26 ное 2007 9:02

от уплънението на вратата или през филтъра на купето понеже са запушени отводнителните канали махни пласмас кора и изчисти от листа и други буклуци най-лесно може да провериш дали е от филтъра на купето като махнеш вентилатора и ако изтече вода или вентилатора е мокър запушени канали

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Пон 26 ное 2007 14:52

В руския сайт на VW подробно е описано чистенето на тези канали. Трябва да се чистат поне веднъж годишно защото се образуват мизерии, а вода глупава няма- търси изход.

ionkom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionkom » Вто 27 ное 2007 19:48

ПРЕДИ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ СЕ НАЛОЖИ ДА МИ ОТВОРЯТ ВРАТИТЕ ЗА ДА ГИ ОТРЕМОНТИРАТ,ПРИ РЕМОНТА МАХНАХА НАЙЛОНИТЕ И ДУНАПРЕНА. ОТТОГАВА Е УЖАС,ТЕЧЕ ОТВСЯКЪДЕ,НАЙЛОНИТЕ ГИ ЛЕПИХ С КАКВО ЛИ НЕ,ТИКСО,ДВОЙНОЛЕПЕЩО ТИКСО,СИЛИКОН,ТРИ ВИДА ЛЕПИЛА, ПОДСИЛЕНО ТИКСО- НЯКАКВО ПО АМЕРИКАНСКИ ОБРАЗИЦ-НИЩО,НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ОТЛЕПВАТ. пОМОГНЕТЕ СЪС СЪВЕТ С КАКВО ДА ГИ ЗАЛЕПЯ,НАЙЛОНЪТ Е ГЛАДЪК И ПРОСТО НИЩО НЕ ГО ЛОВИ ! ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ,ЩЕ ПРОБВАМ ПОДРЕД ВСИЧКИ СЪВЕТИ. НАПРАВО СЪНУВАМ ВЕЧЕ РАЗГЛАБЯНЕ И СГЛАБЯНЕ НА ВРАТИ,А ПОДА НА КОЛАТА ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ ВЕЧЕ ЩЕ ИЗГНИЕ ! ПОМОГНЕТЕЕЕЕЕ !!!!

Потребителски аватар
MrDeath
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MrDeath » Пет 14 дек 2007 10:30

Браво колега bachest!
Кратко, но точно описание и снимков материал.
6+
Ще се възползвам от това, както и от другите теми за вода/лед в купето.
Благодаря на всички!

KOM6U
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KOM6U » Съб 15 дек 2007 22:43

Така, да опиша и решението на проблема който беше при мен.
Пасата ми е Б5 и се наводняваше доста стабилно, когато вали, отзад в дясно. Водата идваше от предна дясна врата и се виждаше струйка която се стича по прага и минава зад издигнатото на пода и така отива отзад. Беше много странно защото всички уплътнения бяха здрави и на мястото си и просто нямаше как да премине водата, а се виждаше че между уплътнението и прага се събираше вода. Изчетох всичко де що имаше из форума за такива проблеми и реших да разглобя вратите да видя дали и аз нямам проблеми с найлоните.
И така по същество:
Когато се махне пластмасовата кора на вратата има още една алуминиева на която се държат механизмите за прозорците и т.н.
Изображение
Тази кора е уплътнена с нещо като гарнитура към вратата и проблема идва ако тази гарнитура пропуска, а това беше така на всички врати на колата и ясно си личеше как е текло вода и мръсотия.
Изображение
Та това което направих аз е да разхлабя болтовете, с които кората се държи към вратата така че да отдаде малко, и сложих силикон по цялото протежение на кората, където е гарнитурата (от долната страна) . Завивате болтовете обратно, силикона трябва малко да "изплюе". След което ако има нужда добавяте още малко силикон за да се замаже добре, така че силикона да покрива гарнитурата.
Сглобявате и сте готови.
И ТЕ ТАКА... :)
Пък от друга страна, какви шаранчета отгледах за Никулден в колата :lol: :lol: :lol:
Успех !

Върни се в “Passat”