Разход по Компютъра?
- Morskia
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разход по Компютъра?
Понеже съм от скоро с Passat 1,9 TDI PD AJM Мотор имам следния въпрос - Като запаля кола сутрин ми дава разход 15-16 l/100 след това почва да пада и при всяко подаване на газ се сменя бързо - като колата на място дава до 3 литра. Но друг път се мени много малко дори и на място - например днес най малко отиде до 10l/100 а не съм я ръчкал колата с много газ Да не би комп. да не е вред? На таблото свети 1 - като дам 2 - там ми изписва 7.2 l/100
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега компа отчита и то мн точно. Защо ти се сменят така цифрите ами мойе би си на мометен разход а при студен старт и моя отчита 15.5-16 и после пада.1 и 2 са модовете за моментни разходи и саответно за цялостно осреднени такива от когато е кола. Но и под двата мода има меню за моментен разход. Единственото нещо което мойе да те излайе защото при мен стана така и при още джама познати с Б5.5 е тая хава която ти показва за колко километра бензин имаш-ама електронната де(стрелкичката за резервоара е мн точна).
Моя е на бензин и отчита точно. Нещо повече - сложих си газова уредба и пак показва точно - разхода на газ. Естествено е моментното показание да е много голямо или пък "0" - зависи как си натиснал педала. Ако е в положение "1" ти отчита от момента на запалване до спиране. Ако спреш за повече от 30 мин. с изключен двигател - се нулира. На положение "2" се нулира ръчно или при изминаване на 10000 км. или 10000 часа работа или нещо подобно. Така както си записал не става ясно правиш ли разлика между моментен и среден разход - две различни показания на компютъра са. Еданото отчита как си натиснал педала и извършва изчисления на всеки примерно 300 м. път, а другото интегрира средния разход за цялото време на движение от запалване до изключване. На моята като натисна педала съм виждал 35 - 40 l/100 , но средния е около 7,5 - 8. При тебе понеже е дизел е и по-малко.
- Morskia
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси за поясненията! Днес направих следната проба - докато си карам колата на меню 1 - задържам копчето на дясното лостче където пише RESET и си нулирам разхода - дава само чертички мисли малко и дава разхода. Учудването ми беше че днес не ми свали под 10-10,5 l/100 а то е ясно че не гори толква! Та се чудя дали изобщо работи правилно? Защото друг път на същото меню 1 - ми дава разхода постоянно (сменя цифрите постоянно) от 15-18 на 1 скорост да 5,6 - 6 на 5 скорост, на място до 3,3 а друг път както днес разхода не се променя като съм на място или карам - променя се но МНОГО бавно!