Смяна маншона на вътр.каре?

Техническа и сервизна информация за Passat
teodor.vasilev
Автомобил:
Двигател:

Смяна маншона на вътр.каре?

Мнениеот teodor.vasilev » Сря 28 ное 2007 15:04

Колеги може ли да ми кажете,дали е необходимо да се свали цялата полуоска за да смени маншона на вътрешното каре(ляво),или как най бьрзо би станала смяната без да се налагат излишни разглобявания и разкачания на други детайли ?
Колата е Пасат Б5.

Благодарско в аванс!!!

Лек и безавариен на всички!!!

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 28 ное 2007 16:22

колега по надолу има тема за външно каре,прочети я и мисля,че ще схванеш как става.

teodor.vasilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teodor.vasilev » Сря 28 ное 2007 16:41

Да прочетох я преди да постна темата,но вьпроса ми е дали има вьзможност вьтрешното каре да излезе,ще има ли такьв ход т.е. да слезе надолу,но без да сваля цялата полуоска?!
Ако няма начин се е видяло ,че ще се сваля.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 28 ное 2007 16:52

Не знам дали вътрешните ни карета са едни и същи защото съм с В4, но по спомени когато сменяха едно от тях не се наложи да се сваля цялата полуоска.
Представям си какво разглабяне и сглобяване щеше да падне ако трябваше да свалят полуоските, защото при мен трудно откриха кое каре чука и се наложи да проверят и четирите :)

Потребителски аватар
The Bear
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The Bear » Сря 28 ное 2007 21:43

teodor.vasilev написа:Да прочетох я преди да постна темата,но вьпроса ми е дали има вьзможност вьтрешното каре да излезе,ще има ли такьв ход т.е. да слезе надолу,но без да сваля цялата полуоска?!
Ако няма начин се е видяло ,че ще се сваля.

Виж, то без да разкачиш нищо, няма да може да се получи желания "ход". Иначе както си караш и ще вземе да се разглоби...

Като си представям ситуацията, че ми е прясна, ти казвам:
- откачи горните два носача от "колелото" - супер лесно се откачват;
- откачи шарнирния болт, който ти управлява "колелото" - и той се откачва много лесно.
След това трябва да отвиеш шестте (май са шест) болта които държат вътрешния край на полуоската към скоростната кутия - АМА КЛЮЧЕТО ТРЯБВА ДА Е "ДВАНАДЕСЕТОСТЕННА ЗВЕЗДА" - има по магазините, ако нямаш.
После май е лесно - махаш някаква зегерка и избиваш карето - предполагам, че ще излезе леко (на ръка почти) а не с бой. Гледай руските сайтове за схеми и описание.
Значи външния централен болт няма за какво да го пипаш въобще! Би трябвало да може да се получи така искания ход и да излезе полуоската. Ако не излезе ще се получи неприятно, но просто такъв вариант май няма, щото щом се получава ход да излезе външната част при тези разкачени неща, значи следва че ще излезе и вътрешната. Ако пък дип не ще да излезе, ама това ме съмнява на 99.9%, не се плаши, разкачваш и долните два носача и главината ти със все полуоската ти е в ръцете, тогава вече ще трябва да може да излезе. :D
Стига глупости да дрънкам. Направи си сметка да можеш да отвиеш шестте болта с дванадесетостена, че ако не ти е "сгодно" отдолу, ако не си на канал, може зор да видиш- Аз не знам колко яко са стегнати, ама колите не са стари и се разглобяват лесно, май.

Успех! И да напишеш станало ли е и как.

teodor.vasilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teodor.vasilev » Вто 04 дек 2007 10:18

Маншона е сменен !
Не се налага да се разкачат носачи,накрайници и други такива!
1.Развива се болта на вьншното каре(докато гумата е все още на главината).
2.Сваля се гумата.
3.Развиват се болтовете на вътрешното каре и то се надига да излезе.
4.Вьншното каре се изкарва зад спирачния апарат с цялата полуоска и вьтрешното каре.
5.Сменяте каквото пожелаете.

Лек и безавариен на всички!!! :D

Потребителски аватар
The Bear
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The Bear » Вто 04 дек 2007 20:52

teodor.vasilev написа:Маншона е сменен !
Не се налага да се разкачат носачи,накрайници и други такива!
1.Развива се болта на вьншното каре(докато гумата е все още на главината).
2.Сваля се гумата.
3.Развиват се болтовете на вътрешното каре и то се надига да излезе.
4.Вьншното каре се изкарва зад спирачния апарат с цялата полуоска и вьтрешното каре.
5.Сменяте каквото пожелаете.

Лек и безавариен на всички!!! :D

Стига бе!
Направо ме разби!!!!!!!
МНОГО ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЙКА!!!!
АКО ЗНАЕХ, ЧЕ Е ТАКА, СЕГА ЩЯХ ДА СЪМ С ДВА СМЕНЕНИ МАНШОНА, А НЕ С ЕДИН!

Ти сам ли се сети, или някъде видя как го правят? Интересно, че никъде из Интернет няма такава информация...

Следващия път, тръгвам и аз от средата навън! :twisted:

П.С. А има ли възможност след "надигането" на вътрешното каре нагоре и то е излязло, да се спусне надолу за удобство, и на място да се смени вътрешния маншон без да се вади външното каре от главината?

teodor.vasilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teodor.vasilev » Вто 04 дек 2007 23:09

Ами стана ясно в къщи на канала :),че може и така да стане.
А колкото да смениш на място ,може да се пробва,но да си спестиш махане на гума и развиване болта на вьншното каре , не мисля че ще си струва неудобството да работиш с вдигнати ръце,което получаваш при изкарана полуоска и да си работиш удобно на масата.

Върни се в “Passat”