Помощ! Не ми работи бравата на багажника на комбито

Техническа и сервизна информация за Passat
kosio_v
Автомобил:
Двигател:

Помощ! Не ми работи бравата на багажника на комбито

Мнениеот kosio_v » Сря 28 ное 2007 18:03

Здравейте,
Не можах да намерия такава тема и се обращам към хора които евентуално са препатили/решили такъв проблем.
Накратко: Влиза ми вода под пластмасата на капака на багажника и в резултат от време на време не може да се отвори багажника. Просто малките пластмасови дръжки под номера не стракват. Сега като е студено проблема е почти постоянен.
Колата е Пасат 5, комби.
Ако някой се е справял с такъв проблем ще съм благодарен ако помогне.
За справяне с водата която влиза под кората ми препоръчаха да пробия малки дупки в дъното на капака и от там тя да изтича. Дали е разумно?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 28 ное 2007 18:36

Проблема със студеното е че водата,която влиза сега замръзва и блокира механиката.
Спасението поне за мен (същия проблем ама с дръжките на вратите на В3) се оказа един силиконов спрей с който си напръсках мърдащите се детайли по дръжката (без да я разглобявам изобщо) и водата се стича по тях без да остава и съответно не замръзват.
По повод дупките в капака - заводско му ако си няма значи не е предвидено там да влиза вода и ако влиза по-добре намери причината това да се случва.
Разбира се не е проблем да си надупчиш капака ама боя и т.н. ще заминат за норматив (отваряш перфектна среда за развитие на ръжди и т.н. върху пробитата ламарина понеже в мястото на дупката няма покритие а за сметка на това ще има много вода...)
Успех!

б-ИВАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот б-ИВАН » Чет 29 ное 2007 23:53

Здрасти колега!При мен - същото комби,като взех колата не светеха плафониерките на задния номер,такъв леш бяха станали!!!Запоих крушките щото перата дето ги държат просто се разпаднаха.Разглобяваш вратата - писано е как,сваляш веждата над номера.Почистваш,пръскаш си ключалката,щракалките и после ръбчето на веждата мажеш със силикон.Сглобяваш и край на водата.

Върни се в “Passat”