температура и гориво не показват на пасат Б5
температура и гориво не показват на пасат Б5
Преди няколко дена си купих пасат Б5 1.6 бензин , 1998 г. - на таблото не ми показва нищо нито температурата на водата, нито нивото на горивото, къде може да е проблема?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Предполагам каквото измъчва В3,В4 измъчва и В5 - проблем със спукани спойки по платката на таблото.Основно се скапват тези при куплунга с кабелите защото кабелите непрекъснато се мърдат от вибрациите при дупки и т.н. и куплунга разпуква спойките по платката (при мен на В3 точно това се беше случило).Сваляш таблото,разглобяваш внимателно,препояваш и обратно на място.Презапой всяка една,която ти се види съмнителна,студена,лко пукната или надигната и т.н.
Специално при В3 има един стабилизатор на напрежение,който не е запоен твърдо към платката а е на един цокъл и с времето този цокъл се окислява и става мизерия.Аз затова си го запоих и него.
Успех!
Специално при В3 има един стабилизатор на напрежение,който не е запоен твърдо към платката а е на един цокъл и с времето този цокъл се окислява и става мизерия.Аз затова си го запоих и него.
Успех!