въпрос за смяна на скоби

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

въпрос за смяна на скоби

Мнениеот svere » Чет 16 юни 2005 7:56

Здравейте!
Искам да попитам, някой дали е сменял скобите на лещата, дето е под генерацията и от нея започва кривката за катализатора и гърнетата на зад. Става дума за пасат 1.8моно RPдвигател. Скобите приличат на буквата "С" само че малко по сплескани.
Как става, има ли някакъв чалъм. Опитах сам, но без успех.

Потребителски аватар
Scirocco GT II
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Scirocco GT II » Чет 16 юни 2005 10:50

svere, малко кофти се поставят да- особенно ако искаш да слагаш чисто нови ще се поизмъчиш за съжаление.Изпитан метод е да качиш колата на канал, и отдолу вече действаш така- закачаш горното уше във вдлъбнатината на генерацията-там дето си лежи принципно а през долното уше на скобата слагаш ремък някакъв стар от алтернатор и като го дърпаш силно надолу скобата се разтваря и я закачаш и на планката отдолу дето си лежи после режеш ремъка и си готов от едната страна, повтаряш съштата операция с друг стар ремък и от другата и воала- готов си.Само внимавай много да не си удариш или ужулиш ръцете някъде при тая операция щото много яко трябва да опъваш и ако се отплесне(откачи) скобата отгоре ще се удариш лошо за това внимавай! Ще му хванеш цаката не се коси.

Успех!

Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот svere » Чет 16 юни 2005 11:46

Мерси "Scirocco GT II" не е никак лоша идеята ти. Веднага ще пробвам. Иначе в един сервиз ми искат по 10лв за слагане на скоба, а на мен ми се свидят при положение че съм дал по 3лв за самите скоби. Ще се помъча сам пък в крайна сметка ако не стане, знам къде е сервиза :cry:

Потребителски аватар
Scirocco GT II
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Scirocco GT II » Чет 16 юни 2005 12:21

Точно така!Не се притеснявай ще се справиш, метода е пробван от мен самия, малко ще си поиграеш и ще стане!Само внимавай да не се нараниш нещо пак ти казвам щото си е бая натягане трябва да се набереш яко на ремъка за да се разтвори скобата!
Успех!

Върни се в “Passat”