Проблем с шофьорското стъкло

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

Проблем с шофьорското стъкло

Мнениеот valioboy » Съб 01 дек 2007 18:22

проблема е следния при вдигане прозореца се измята малко по малко към огледалото и когато стигне до горе отваря малко ивица

Потребителски аватар
AEROXS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AEROXS » Съб 01 дек 2007 23:16

Аз имах сащият проблем преди.Разместено ти е стаклото от тази ламарина която го даржи и когато го свалиш повече излиза от релсичката, а като решиш да го затвориш се получава така както казваш.

Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

аиде моля те опиши по подробно

Мнениеот valioboy » Нед 02 дек 2007 16:46

аиде опиши малко по подробно как точно трябва да го оправя и каде седи това нещо

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: аиде моля те опиши по подробно

Мнениеот Lisho » Нед 02 дек 2007 17:53

valioboy написа:аиде опиши малко по подробно как точно трябва да го оправя и каде седи това нещо

Описанието е лесно оправянето на проблема е трудно. :wink: Налага се да се разглоби цялата врата кори, найлон за да се стигне до "шейната" която направлява стъклото. Намира се в предната част на врата.Представлява леко огънат вертикален U образен улей в който се движи стъклото.Има възможност да се свали "шейната" и да се коригира U канала ако е леко сплескан и по тази причина "изплюва" стъклото. Може и да се е разместила по някаква причина самата "шейна". Без да се разглоби вратата може само да гадаем. Един съвет ако се решиш да го правиш не късай дзверски найлона между кората и металната част на вратата опитай се като го сваляш да го запазиш цял или поне да има възможност да се подлепи с тиксо така, че да не ти влиза вода през уплътненията на стъклото. Тук във форума има доста "водни теми" вклю. и аз си бях патил от скъсан и не подлепен найлон.

Успех

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 02 дек 2007 22:52

При мен металната шина която държистъклото и е свързана с механизъма изпускаше стъклото при отваряне и после се затваряше само след разглобване на вратата. Проблема се реши чак след като напълних канала деето държи стъклото с лепило мисля Хелметекс имах тогава. Гумата която е там трябва да си остане иначе има шанс да се счупи стъклото.
Проблема също може да идва и от пластмасовия водач който се движи по шината която е по - близко до бравата т.е задната. Ако се е износил или счупил също се получават голями луфтове, но за съжаление нямам представа с какво се оправят.

Потребителски аватар
AEROXS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AEROXS » Пон 03 дек 2007 20:01

Колегите обясняват по-добре от мен :D За което благодаря :D

Върни се в “Passat”