Капачка на резервоара Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Капачка на резервоара Б5

Мнениеот madmen » Пет 07 дек 2007 16:48

Трябва ми схема на механизма. Как се сменява палчето и т.н.
Счупено е това нещо дето е като чоп и капачето щрака в него като го натиснеш.
Имам подозрения че за да го сменя ще трябва да разглобя отвътре корите в багажника. Пасата е седан, ако има значка.

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Съб 08 дек 2007 17:33

Така е колега - палчето се вади заедно с моторчето, което се намира под калника. И наистина трябва да се дръпне кората на багажника отвътре за да се стигне до моторчето. Моето просто беше клеясало и се оправи с едно стабилно смазване. Дано съм ти помогнал.

Потребителски аватар
tresto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tresto » Съб 08 дек 2007 18:14

Аз имам същия проблем,но при мен го няма палчето,интересуваме дали се сменя целия механизъм или може само палчето да се смени

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Нед 09 дек 2007 14:02

tresto написа:Аз имам същия проблем,но при мен го няма палчето,интересуваме дали се сменя целия механизъм или може само палчето да се смени

Точно това ми беше втория въпрос. Палчето е счупено. Заедно ли върви с цялата джаджа, че трябва да я поръчвам и чакам седмица. :evil:

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Пон 10 дек 2007 11:04

Ако го поръчвате от магазин се поръчва цялото моторче, но ако ви се занимава(може би е по-евтино) може да проверите в някоя автоморга за моторче и да си свалите само палчето(но пак ще трябва да си платите цялото моторче най-вероятно).

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 10 дек 2007 13:23

Тенкю. Не ми се чакаше една седмица доставка -> иначе е 41 лева деба и боклучивото моторче. Както и да е. Ще го поръчвам.

gdh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gdh » Пон 10 дек 2007 15:31

Може само палчето да се смени, може и тръбичката в която се движи. Май можеше да развиеш тръбичката и като я извадиш палчето се завърта на 90 градуса и се разкача от механизма. Без да разглобяваш повече. Вече не се сещам защо но на мен ми се наложи да свалям през корите на багажника. Не е сложно. Аз поръчвах с доставка от юнитрейд. Не беше скъпо но чакаш една седмица да го докарат.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 12 дек 2007 10:22

Благодаря на всички писали в темата. Благодаря също и на Ваското1 за отделеното време по смяната. Оказа се че лостчето с пластмасовия накрайник дето затваря/заключва се сменява отделно от машинката.

Върни се в “Passat”