dj_tuhla написа:Ами какво да кажа освен ОГРОМНО мерси,
и за инфото (смятам полезно и за други, за това подбирах специално заглавието - да отговаря на ключови думи), и за успокоението, и за словореда ти, който ми оправи настроението
Имаш 1 черпене от мен

Ами...словореда явно ми се отдава
Иначе на мен ми отне доста време да се докопам до "ключа от палатката" по повод тази вътрешна циркулация и автоматичното и изключване.
Прибирах се от Ловеч за София и си карам зад един от въпросните "изключително екологични" камиони и аз си се радвам че си имам циркулация.И в един момент както си беше включена и се чу познатото ти "цък" и клапата се премести в другото положение и аз почти се задуших.Климатроника си отнесе порядъчно много на брой майни и така.Пускам я пак и след малко пак същото.Викам бре....нещо му се претакова на това чудо (а пък ми беше първото излизане извън София с този Пасат).И реших да изгася колата и да запаля пак - същото се случваше.Минавах през дупки за да видя дали не прекъсва по дупки - не.Правих какво ли не и не ще и не ще.Засякох времето (затова казвам толкова смело 30 секунди) и винаги беше еднакво.
Вечерта разбира се пуснах тема ама отговор никакъв.Проверих климатроника за грешки (ако не знаеш как драсни лс да ти пратя обяснението) - няма никакви.Пък това си работеше.И така след 2-3 дни пак започна да се лигави и аз се ядосах.Отворих книжката да видя аз ли съм кух или нещо му има....оказа се че аз съм кух поенеже хората са си написали ама....кой да чете (то вярно,че на италиански ама все пак разбираемо от обща култура).Та там са си написали хората че :
при температури навън под 5 градуса компресора не се включва.
при температури навън под 3 градуса при ръчно включване на вътрешната циркулация тя автоматично се изключва след 30 секунди.Както и частния случай,че при външни температури над 3 градуса вътрешната циркулация се изключва автоматично ако климатроника е в режим Ауто.
също така пише дори там,че ако климатроника не се включва дълго време той сам в даден момент решава да тръгне сам при палене на колата с цел движение на фреона в инсталацията за да се пазят уплътненията и т.н.Същото се отнася и за компресора.Т.е. независимо че е студено (под 5 градуса) аз съм забелязал а и не само аз,че при палене на колата някой път (съвсем случайно) климароника тръгва сам а и компресора пали за около 4-5 секунди и изгасва сам.Климатроника си остава да си работи независимо,че компресора си е изгаснал самичък както съвсем сам е и тръгнал.Това е някакъв вид система за защита на системата на климатроника.
Успех колега!