Проблем с вкл. на предавките-задълбочен

Техническа и сервизна информация за Passat
julian popnikolow
Автомобил:
Двигател:

Проблем с вкл. на предавките-задълбочен

Мнениеот julian popnikolow » Сря 19 дек 2007 9:43

Първо здравейте всички-защото отдавна не съм писал/респективно съм нямял проблеми с колата/ :lol:
Пасата е B3 -1993г.,комби/Аррива/ 1,8 бензин,моно-мотор ABS
Понеже не намерих с търсачката точно такъв проблем/въпреки че по подобни теми е писано мн/,ви моля за съвет?
Става въпрос за следното: Миналата година за пръв път възникна проблем с вкл.на скоростите.Първо в по лека степен не искаше да вкл.,постепенно проблема се задълбочи,докато ме остави на един светофар-при запален мотор не можех да включа на никаква скорост,доро след мнгократно помпане на педала на съединителя!След мн перипетии се добрах до моя си "оторизиран"сервиз :lol: -казаха помпата/долната/.Наистина след като искараха старата се видя теч/теча е вътре в кожуха и външно не се забелязва-а нивото на течноста видимо нямаше промяна,щот явно е текло по малко/.Купих и сложих нова помпа/естесвено не оригинална а някаква уж италианска за 78лв/ и прблема за момента се реши.Само че при натискане чувствах педала по мек и понякога първа скорост не искаше да влезе.И така до предната седмица когато възникна същия проблем.По време на движение-никакъв проблем с вкл.на предавките/ всмисъл когато колата се движи-2а,3а,4а и 5а си влизат абс.нормално и леко/! Обаче спра ли на светофар-ядец-не ще и не ще да вкл. на никаква скорост-помпане здраво на педала и леко от зад на пред-4а,3а.2а и по някога тръгване от 2а,щот 1а не иска да влезе!
Веднага нови 80лв и смених и горната помпа/към педала/ с надежда да реша проблема! Да-обаче не! Проблема остана и сега съм мн притеснен! А съединителя си отделя долу и при дръпната ръчна с малко газ, и вкл 4а-колата си гасне-в смисъл че амбриажния не е износен.Не знам какво да мисля и какво да предприема!?Казват че може да са "ламели" на притискателя? Или паднала пружина от амбриажния? А при спрян мотор и дори понякога по време на движение -проблема го нямя и вс. си е нормално-дори и 1а скорост си влиза нормално :roll: .Може ли помпата долната,която смених преди година да е заминала и от там да идва пак проблема! :roll: .Или да отварям и гледам съединителя?
Ще се радвам ако дадете съвети и мнения,щото хич не ми е "предпразнично" :(
Благодаря ви предварително :да:

Потребителски аватар
DJ_TISHO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DJ_TISHO » Чет 20 дек 2007 0:04

колега при мене имаше горе долу подобен проблем....иок скорости...ама и педала ми пропадаше дол...зех от моргата долна помпа...за 20кинта...и да чукна на дърво(дан ме чуи дявола)сам решил проблема... :)извади долната помпа...и виж дали има омаслено...маи маи не можах да помогна...ама... :D

nivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nivanov » Чет 20 дек 2007 0:07

По скоро наистина мирише на ламели ... на колко хиляди ти е съединителя? Това че не боксува, не значи, че отделя като хората ... по скоро нормално е когато не отделя да не боксува ;-)

julian popnikolow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот julian popnikolow » Чет 20 дек 2007 8:17

Благодаря на колегите които се отзоваха !
В 10ч. влизам за пореден път в бокса с цел изясняване на проблема!
Четох в една тема че може проблема да идва и от вилката-значи требе да се отвори-хем ще се види как е и съденителя! А той не е сменян/поне от както е при мен колата-аз съм 1ви собств.в БГ/ и колата е на около 220 000км.

Gen4os
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gen4os » Вто 08 яну 2008 16:07

Колега,сменял ли си някога трансмисионното масло?

Gen4os
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gen4os » Вто 08 яну 2008 16:24

Ако не си сменял маслото,ще ти разкажа за какво иде реч.
Карам Пасата от 4год. насам и имам не много-около 100000км.
Това лято на 2007 г. ,в един момент се оказва,че като е загряла колата,само първа скорост влиза вече с изключителна мъка по сфетофарите и даже се налага да гася двигателя за да я включа.Другите скорости-никакъв проблем.
Като е студен двигателя-никакъв проблем с 1-ва скорост и реших да смена диференциалното масло-започваме с най-ефтината процедура и...никакава промяна.
Продължих да си карам пасата така,защото ми се налагаше крайно да го използвам и точно след една седмица 1скорост на горещ двигател влизаше като в масло на нова японска кола.
Надявам се да съм бил изчерпателен.
Ако имаш други въпроси -питай.
Малко късно ти пиша,но това е положението...

Върни се в “Passat”