смяна на контактите на запалителния ключ- В3 ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

смяна на контактите на запалителния ключ- В3 ?

Мнениеот zfa159 » Съб 22 дек 2007 22:10

Става дума за следното :
днес ха да запали колата - не иска.Като се поогледах в обстановката видях,че всъщност като заъврти на стартер изчезва напрежението по таблото,на климатроника,на запалителната бубина и т.н.
Усетих се за какво иде реч и разглобих около волана.Като завъртя на стартер и натисна силно навътре куплунга отдолу на ключа колата си пали безгрижно.Купих си вече блока с клемите (15лв от Елит Кар) и утре сутрин ще се заемам да го сменям.
Колко и какво трябва да разглобя за да се справя?
Опитах се да огледам ама е много тъмно и студено и се отказах понеже така или иначе не се вижда нищо :(
Предварително благодаря!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 22 дек 2007 23:01

Нищо сложно няма само ти трябва скоба за да извадиш фланеца под волана :idea: Имаше доста теми за смяна на клемореда, но единственото по трудно е свалянето със скобата особенно ако я нямаш :wink:

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Re: смяна на контактите на запалителния ключ- В3 ?

Мнениеот Теодор » Съб 22 дек 2007 23:24

[quote="zfa159"]Купих си вече блока с клемите (15лв от Елит Ка
    Това дето си го купил от бяла пластмаса ли е защото ако е такова е италианско или турско кара от 3 до 6м :idea: Оригиналния клеморед е черен и струва около 45лв.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Съб 22 дек 2007 23:36

Извинявам се за спама но и аз тея дни ще взимам клеморед. На този който е оригиналния за 45 лева как да го позная, има ли щампа на VW AUDI или е друга марка ?

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 22 дек 2007 23:45

Stenly написа:Извинявам се за спама но и аз тея дни ще взимам клеморед. На този който е оригиналния за 45 лева как да го позная, има ли щампа на VW AUDI или е друга марка ?
    Най вече по това че блока е от черна пластмаса, а ако искаш да си сигурен понеже си от София купи си го от НЕЛАС в Дървеница бл48 :idea:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 22 дек 2007 23:56

Бе да ви кажа, за една Г3 купих клеморед от Ауто+ за около 13-14 лева преди 3-4 години.
Още си е с него, но може просто колежката да има късмет!
Свалих стария и монтирах новия без въобще да барам волана, ама си е голям чанч!
Близо 3 часа висях с глава м/у педалите и задник на седалката и накрая пак не успях да стегна новия клеморед с миниатюрничкото болтче, дето е към педалите, ама над жиците и няма захващане! :evil:
Че на всичкото отгоре и колежката не беше на седалката, че да кажеш, че съм имал причина да се бавя... :roll:
Накрая го стегнах с една свинска опашка и заспа!
Може колата да се разпадне, но клемореда ще си остане на място!

Еххх... на Опел колко лесно се сменя тоя гаден клеморед.... за 5-6 минути работа е!

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 23 дек 2007 20:25

Клемореда го купих от Елит Кар и струва точно 15лв и 60 стотинки.От черна пластмаса е и е марка Wemo.Те произвеждат доста неща за VW с такава марка и аз лично съм доста доволен - радиаторчето за парно ми е такова и куп други работи.
По повод скобата - нямам :(
Иначе говорих с един ключар да ми го смени ама ще видим колко парички ще иска - каза,че утре е на работа и да закарам колата да погледне.
Благодаря!

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 23 дек 2007 21:01

Не би трябвало да ти вземе повече от 10лв все пак е за 15мин. работа и е важно само да имаш скоба. И аз нямам иначе бихме го сменили набързо.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 23 дек 2007 23:08

Аз ако имах скоба......досега да е готов :)
Иначе човека каза "оо...то е доста работа така че ела утре понеже днес няма да ми стигне времето".На един познат са му взели 45лв за ремонта + клемореда ама аз предпочитам да сложа хубав,който знам откъде е.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 24 дек 2007 17:08

Човека ми взе общо 40лв за ремонта на клемореда и изработката на един резервен ключ (нямах си).Понеже е студено а работи навън човека си ме предупреди че ще му вземе не стандартните 20лв ами 30 и ако искам да се захваща.Пред алтернативата аз да умра от студ реших че и 30лв не са чак толкова много и сега вече е сменено и нямам проблем с паленето :)

Върни се в “Passat”