Помощ?? Течност за прочистване на радиаторчето на парното

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
St`Gofren
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Помощ?? Течност за прочистване на радиаторчето на парното

Мнениеот St`Gofren » Сря 26 дек 2007 21:54

Здравейите колеги имам за пореден път проблем както и много от вас с парното се си е на студено.Преди време смених радиаторчето и уплатних клапите и сичко беше ток(както се вика).Ама сега пак няма топло в купето колага си загрява сичко е точно и си мисля че радиаторчето ми се е запушило пак защтото известно време я карах с вода.Та кажете някав начин да го прочистя освен на чешмата под налягане?Има ли да се продават някакви течности и такива глупости помагайте че в нея мноо студено и несмея да я изкарвам :):).
Знам че темата е разисквана четах доста подобни теми ама никаде ненамерих тема с някаква разяждаща раждата по серпентитините на радиаторчето.

Решил сам се утре да с го решам тоя проблем ама не ми се разправя да разколачвам цялото табло.... :(

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 26 дек 2007 22:06

Както е казано икономията е майка на мизерията :cry: Не искам да те отчайвам но май пак ще се наложи да сваляш радиаторчето :evil: Тия течности за почистване повече проблеми създават отколкото помагат :?

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Сря 26 дек 2007 22:19

точно така :!:

Потребителски аватар
St`Gofren
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот St`Gofren » Сря 26 дек 2007 22:21

Надявам се да несте прави :) утре ще си играя да видя какво ще стане само можете ли да ми препорачате някаква такава течност, че необичам да се доверявам на продавачите...

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Сря 26 дек 2007 23:44

Liqui Moly - добавка за прочистване на охладителната система.Продава се в Била.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 27 дек 2007 9:52

Аз реших проблема радиаклно - взех си ново радиаторче и ще си го сменя като имам време и възможност (и като се постопли понеже vaskoto не обича студа ;) ).Мисля,че е по-добрия вариант.Не че имам нещо против добавките ама ръждата е причината доста голяма част от нашите охладителни системи да не са се разтекли.След такава добавка обикновенно колата става като лейка особено ако е карано повечко време с вода (не само сега е и по принцип).Иначе аз пробвах с радиаторчето на мивката - тече си бистра вода и с голям дебит ама няма топло :( (клапите така или иначе си знам,че са за смяна ама и радиаторчето не работи като хората).
Успех!

б-ИВАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот б-ИВАН » Пет 28 дек 2007 0:35

Уви - само ново казанче ще те стопли.Тия магийки дето ги продават не влизат в запушните тръбички и не чакай ефект.Но от проба глава не боли - после ще си кажеш какво е станало.

kikosliven
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikosliven » Пет 28 дек 2007 18:03

Със какво си облепил клапите преди?Дали не е пак оттам? Съмнявам се за няколко месеца ново радиаторче да се запуши .

Потребителски аватар
St`Gofren
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот St`Gofren » Пет 28 дек 2007 23:46

Вчера измръзнах в студа първо пробах с маркуч от чешмата под налягане излезе нещо но не особено след тжа сложих малко акумулаторна киселина но разредена доста и доспа пъти с водата от едната страна и обратно излезе боклук но не е достатачно и ми препорачаха да пробам с Калгон(незнам как се пише) това дето го рекламират за пералните казаха че имало добар ефект. Скоро ще пробам и ще кажа ефекта.
Доколкото до клапите им сложих алуминиева ламаринка танка и я хванах с винтчета и проблема няма да е от там.
А и след продухването има резултат който вече купето се загрява но има какво да се желае ...Сам съм си виновен..

Върни се в “Passat”