Та така колеги,преди малко да изляза за малко стана следното нещо:
Запалих колата 10мин да загрее малко,и когато да тръгна съеденителя ми до половина все едно го няма...!Тамън тръгнах включих 1-ва и колата все едно сама си натисна гаста и се форцира...след около 15мин каране ,съеденителя си доиде на место..но като преключвам между 1ва и 2ра все едно пускам съеденителя рязко и ме подскача колата..!
Може би съеденителя заминава ?

Проблем с съеденител пасат б3?-Решено!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с съеденител пасат б3?-Решено!!
Последна промяна от altanivan на Вто 15 яну 2008 16:22, променено общо 1 път.
- AVTO_JAMBAS
- Автомобил: r19 cabrioler wiliams
- Двигател:
- AVTO_JAMBAS
- Автомобил: r19 cabrioler wiliams
- Двигател:
mafiota написа:AVTO_JAMBAS написа:май от коза и тия 2 бири дето лижеш 2 дена си превъртел
темата ти е ясна
Проблем с съеденител пасат б3?
къф голф те гони
за голф само можеш да си мечтаеш
Колега, ако нямаш смислено мнение просто не дей взема участие в темата, и си пази ценните съвети за себе си
те са авери и се базикат един друг

- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
vladtod® написа:mafiota написа:AVTO_JAMBAS написа:май от коза и тия 2 бири дето лижеш 2 дена си превъртел
темата ти е ясна
Проблем с съеденител пасат б3?
къф голф те гони
за голф само можеш да си мечтаеш
Колега, ако нямаш смислено мнение просто не дей взема участие в темата, и си пази ценните съвети за себе си
те са авери и се базикат един друг
Аха, и исползват форума да си правят гаргара

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
altanivan написа:walentin написа:Алтъне. кАжи кво стана?От вода в помпите или нема течност там?
Оправих го!
Беше ми свършила спирачната течноста,долях нова и обезвъздуших съеденителя.. сега всичко е точно.!
Но има нов проблем пак,скъсана планка на предния тампон....почнат ли един път проблемите няма спиране...
Такъв тампон е в порядъка на 30-40лв.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
altanivan написа:Оправих го!
Беше ми свършила спирачната течноста,долях нова и обезвъздуших съеденителя.. сега всичко е точно.!
Браво!
Ама... сега искаш ли да те хвърля в размисъл?

Системата там е затворена. Спирачната течност не се изпарява.
Идва въпроса Защо ми беше свършила?
Общо взето отговора може да е само един: Теч!
Може да тече през някоя от помпите на съединителя, но може и покрай спирачките да е. Сваляй джантите една по една и гледай за мазни петна. Най-често протичат спирачните цилиндърчета по колелата. Качи и на канал и огледай и гумените маркучлета, както и 'кантара' на задния мост.
Не е шега работа, човече!

-
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:altanivan написа:Оправих го!
Браво!
Ама... сега искаш ли да те хвърля в размисъл?![]()
Системата там е затворена. Спирачната течност не се изпарява.
Идва въпроса Защо ми беше свършила?
Общо взето отговора може да е само един: Теч!
Може да тече през някоя от помпите на съединителя, но може и покрай спирачките да е. Сваляй джантите една по една и гледай за мазни петна. Най-често протичат спирачните цилиндърчета по колелата. Качи и на канал и огледай и гумените маркучлета, както и 'кантара' на задния мост.
Не е шега работа, човече!
И това го има,но аз до сега никога не съм доливал течност от като сме зели колата..даже незнам кога последно е сипвано..но не е било в близнката 1 година!
Иначе на колегата "batsande" на мен неми трябва тампон,а планката която е държи вдигателя кам тампона..!Тя се държи на 2 болта които минават и през скоростната кутия..!Човека ми каза по моргите върви между 10-15лв!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Действително отсамосебе си не може да изчезва, но е възможно да намалява нивото й поради износването на накладките - буталата излизат по-навън, и обема на системата се увеличва, съответно нивото пада.
Ако обаче отново спадне след няколко дни - със сигурност има теч, който трябва да се открие и оправи.
Дори и да няма течове, добре е да се смени течността. Тя се сменя на 2-3 години, и това е силно препоръчително, защото е хигроскопична и поема влага. Ако не се сменя - изгнили цилиндри, смяна на помпи и т.н. плюс вероятност за невъзможност да спреш при по-интензивно използване на спирачките.
Така че - сменяй течността!
Ако обаче отново спадне след няколко дни - със сигурност има теч, който трябва да се открие и оправи.
Дори и да няма течове, добре е да се смени течността. Тя се сменя на 2-3 години, и това е силно препоръчително, защото е хигроскопична и поема влага. Ако не се сменя - изгнили цилиндри, смяна на помпи и т.н. плюс вероятност за невъзможност да спреш при по-интензивно използване на спирачките.
Така че - сменяй течността!