Проблеми с преден нож и решетка за В3
- kiril_p
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблеми с преден нож и решетка за В3
Аз съм поредния човек с почти счупени преден нож и решетка(дето висят на предната броня). Бяха си счупени и преди но сега в големия сняг само не са паднали. Знам че Пасата се охлажда благодарение точно на тоя преден нож. Предишния собственик на колата се е опитвал да го закрепя с винтчета за решетката отгоре. Но сега хем решетката е натрошена хем ножът. Лесно ли се сменят тия неща, продават ли се отделно? И за колко горе-долу вървят по моргите по София? Някой пък и ако ме насочи конкретно към някоя морга цена няма да има! Колата е тая от аватара.
- kiril_p
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vladtod 60 лв за чисто нови си е добра цена. Лесно ли се поставят?
Последна промяна от kiril_p на Пон 07 яну 2008 18:35, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имай предвид като купуваш че решетките по принцип са различни в зависимост от размера на водния радиатор.
Ако е от късите, решетката отстрани, в тази част където няма радиатор е запушена, т.е. плътна (за да не се мокрят ненужно генератора и другите неща).
За дългите радиатори (напр. на колите с климатик) цялата е отворена.
Ако е от късите, решетката отстрани, в тази част където няма радиатор е запушена, т.е. плътна (за да не се мокрят ненужно генератора и другите неща).
За дългите радиатори (напр. на колите с климатик) цялата е отворена.
- kiril_p
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В момента ножа се държи на 95% само на бронята отстрани. Ще го снимам и утре ще покажа снимки. Доколкото съм чел из форумите това е едно от слабите места на тоя модел пасат. Започвам да се замислям има ли изобщо смисъл да го правя! Щото дори и съвсем да е здравно пак знам че ножа виси доста ниско. Пак ще закача по бабуни, бордюри и разни други неща и пак ще се счупи не след дълго. Поправете ме ако греша!
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
kiril_p написа:В момента ножа се държи на 95% само на бронята отстрани. Ще го снимам и утре ще покажа снимки. Доколкото съм чел из форумите това е едно от слабите места на тоя модел пасат. Започвам да се замислям има ли изобщо смисъл да го правя! Щото дори и съвсем да е здравно пак знам че ножа виси доста ниско. Пак ще закача по бабуни, бордюри и разни други неща и пак ще се счупи не след дълго. Поправете ме ако греша!
Ножа има едно лошо свойство да провисва в средата и затова започва да закача и т.н.
Иначе Пасат-ите не са чак толкова ниски,че да закачи (при мен и на двата ми Пасат-а досега никога не е закачал в бабуна или нещо подобно освен в доста високи бордюри).По принцип аз си го бях вързал с една свинска опашка към решетката,която е точно над него за да не провисва а тя понеже беше посчупена я бях завинтил за бронята с 5-6 рапидки и няма проблеми.Ножа и да го махнеш проблем няма освен че не изглежда много добре на външен вид.За охлаждането е по-важно да е здрава и цяла пластмасата над ножа (тази с отворите) понеже тя пази и радиатора от големи предмети които могат да го пробият и т.н.
Решетката ми си я бях напълнил със сняг (който стана на лед в последствие) сега през зимата ама нямаше съществени проблеми с охлаждането.Това обаче не се отнася за лятото ако решетката е счупена или я няма.Не че е чак толкова фатално ама оказва влияние.
А ножа спокйно можеш да го махнеш безгрижно - той не оказва кой знае какво влияние освен естетически завършен вид на муцуната

- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
kiril_p написа:В момента ножа се държи на 95% само на бронята отстрани. Ще го снимам и утре ще покажа снимки. Доколкото съм чел из форумите това е едно от слабите места на тоя модел пасат. Започвам да се замислям има ли изобщо смисъл да го правя! Щото дори и съвсем да е здравно пак знам че ножа виси доста ниско. Пак ще закача по бабуни, бордюри и разни други неща и пак ще се счупи не след дълго. Поправете ме ако греша!
Ами добре е да си е там и ножа и решетката. Щото иначе загрява доста колата, понеже не се насочва въздуха. И при мен е счупен, но ще сменям бронята на пролет. Щото сега на следващия сняг пак ще се потроши. Той Ханс го е измислил като за него си. В Германия няма по 20 см сняг на пътя, няма криви улици, дупки, бабунки, и не се катерят по бордюрите като нас...