Смяна табло Б3?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Смяна табло Б3?

Мнениеот didkoltd » Съб 05 яну 2008 22:51

Става дума за Пасат Б3 таблото му е с жило и механичен километраж ,искам да го сменя със табло с електронно измерване,имам табло и датчика който стои на скоростите.Питането ми е ако се намери и инсталацията ще има ли нещо което да попречи да проработи и най-важното да отчита вярно?Освен това ме интересува и самата инсталация или кабел ли е само ,какво представлява?

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Съб 05 яну 2008 23:30

Инсталация е. Първо кабелите от двигателя, датчиците и др. влизат в монтажното табло с релетата и бушоните. От там към таблото с уредите е сноп от кабели, завършващ с 28-пинов куплунг, в който някои кабелчета е възможно да са на различни позиции.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 05 яну 2008 23:41

А дали може да се направи по-простичко без да ходят кабелите в таблото с бушоните?Ако не какво точно ще ми трябва и трябва ли нещо да се сменя друго ?

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Сря 09 яну 2008 12:15

didkoltd написа:А дали може да се направи по-простичко без да ходят кабелите в таблото с бушоните?Ако не какво точно ще ми трябва и трябва ли нещо да се сменя друго ?

Става. Може да се наложи да се сменят местата на някои кабели на куплунга. Сигнала от датчика за скоростта трябва да влезе в куплунга на краче номер 7. Опитай първо това.

Върни се в “Passat”