Проблем с изпотяване на стъклата

Техническа и сервизна информация за Passat
smartstyle
Автомобил:
Двигател:

Проблем с изпотяване на стъклата

Мнениеот smartstyle » Съб 12 яну 2008 1:44

Здравейте,

Наскоро си купих VW Passat model 2004-ta 1.9 двигател.
Когато вали дъжд страшно много ми се замъгляват стъклата предни задни и т.н. и не мога да разбера защо. Пускам климатроника с опцията за стъкло, както и подгряването на задното стъкло. Въпроса ми е има ли опция за подгряване на страницните стъкла ?

Има ли някаква друга причина за запотяване като например филтър за купе ?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Съб 12 яну 2008 2:16

Много е възможно да е филтъра за купето. Ако не е сменяван по-дълго от необходимото време се получава този ефект.

orlinlakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlinlakov » Съб 12 яну 2008 11:06

Наистина колега много е възможно да е фитъра на купето. Ако не е сменявам по дълго време също е така е възможно и самият вентилатор да духа по слабо и да се появи една лека неприятна миризма от замърсеният филтър. При мен беше така след като го смених нещата се оправиха. :006:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 12 яну 2008 13:52

Предните стъкла се обдухват както от едни статични отвори (кръгли), така и от страничните, ако се завъртят към стъклата. За задните стъкла няма обдухване.
Освен филтъра за въздуха в купето, провери дали нямаш мокри стелки, или пък нещо мокро забравено някъде из купето.
Ако можеш, оставяй прозорците смъкнати по 2-3 мм.
Друг вариант е да ползваш препарати против изпотяване на стъкла - лично аз съм доволен от един, но пък други колеги го "плюят".

Последна промяна от gr_kanev на Съб 12 яну 2008 14:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
garfi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот garfi » Съб 12 яну 2008 14:12

Ако си го купувал от автокъща е много вероятно да не е исъхнал от водоструйката с която мият салоните. Ако имаш топъл гараж оставяй колата с отворени прозорци за през нощта и както казаха колеги смени си филтъра на климатроника

Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paralesko » Съб 12 яну 2008 20:01

когато пуснеш да духа на стъклото суши ли влагата. все пак като вали дъжд се получава разлика. топло вътре студено вън нормално е да се потят стъклата. не трябва да пускаш на вътрешна циркулация когато вали веднага се запотяват при мен е така а и има значение малко колко е загряла колата по топлия въздух суши по бързо както казват колегите ако си забравил нещо мокро вътре или е мокър мокета
ще ти се потят и без да вали дъжд дано да откриеш проблема ама ако не се потят при нормално време маи не трябва да се притесняваш успех

Върни се в “Passat”