Трудно се движи скоростния лост....

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Трудно се движи скоростния лост....

Мнениеот silent » Чет 30 юни 2005 14:43

Значи забелязвам някои чудатости по моята кошница.......Първо в определени моменти започва да се движи по трудно скоростния лост.Самото превключване на предвките не е проблем поскоро заради трудното движение в посока напред назад почти не се чувства влизането на предавката. Върви тежко мазно. Интересното е че за първи път ми го направи в един голям дъжд и тогава няколко пъти рязко включване 3-та4-та като че ли олаби. Обаче тия дни имам чувството че пак се стегна.
И другото дразнещо е че само и единствено във мокро и влажно време започва да ми скърца педала на съединителя. Първите наколко сантиметра до пода върви като на тласъци...... по трудно се натиска в тоя интервал от движението на педала и скърца..................

Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот svere » Пет 01 юли 2005 6:37

и аз имам същия проблем. Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем.......... дали се смазват жилата, какво се прави :roll:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 01 юли 2005 7:47

преглеждат се и двата селектора-на лоста и на скоростите-и се смазват и раздвижват.
после се гледа резултата и се вземат други мерки.

niksan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niksan » Вто 05 юли 2005 15:17

откъде по точно става смазването на жилата откъм скоростния лост и скоростната кутия и каква смазка трябва да се използва.

Върни се в “Passat”