Здравейте,
интересеувам се от няколко неща :
1.Откъде да си купя свестни и истински тампони за двигател (двата задни) и каква марка да са? Ако знаете и цената още по-добре :)
2.Възможно ли е от тях да ми се лигавят 1-ва и задна и като включвам на 1-ва да се чува едно такова като Туп.
3.Как точно се сменят и дали ми е в компетенцията или да я карам на майстор да ми вземе някой и друг лев ама да не се мъча 2-3 дни.
Само да поясня че предния го смениха вече ама незнам какъв е сложен и дали работи добре (как да го проверя по принцип).
Благодаря!
В3 1.8 RP 90г. смяна тампони на двигател
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
според хора, на които имам доверие, марката е lamfoerder - германия. тази е фирмата, която произвежда тампоните за първоначално вграждане в пасат (за В4 със сигурност). сменях и трите наскоро (2 на двигателя + този на скоростите) - излиза соленко, но казват, че си заслужава.Stenly написа:няма да е зле да сподели някой в темата кои марки тампони са най- читави и откъде можем да си ги вземем,защото това е чест проблем при б3 и б4 а на всички ни е писнало от скапани части:)
забравих да добавя, че официален вносител на марката е ДН СЕРВИЗИ.
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виж за моите премеждия
http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=40791
Предният на двигателя се сменя лесно, с повдигане на двигателя
, също и този на скоростната, развиваш централният болт 17, 2-та странични 13 , вдигаш с крика колата, и подлагаш отдолу на скоростната друг крик и започваш да дигаш и гледаш как се отлепя скоростната от конзолата с тампона, ако няма повече ход помощния крик, пускаш този дето си вдигнал колата....на такова разстояние, че да може да се измъкне самия тампон
Надявам се че се разбира това дето съм написал
,че хич не ме бива в обясненията 

Предният на двигателя се сменя лесно, с повдигане на двигателя

- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Както бях писал в по-предна тема: Предният тампон се рециклира!
Купих си и аз от моргата преден оригинален гумен тампон за 20 кинта, разбира се малко поомекнал, но не беше скъсан. Номерът е да намерите парче дебеличка и много мека гума, разкербовате тампона, подлагате , пак се кербова и става като нов! Аз се осмелих на тази стъпка благодарение на колегата vladtod, който маи е правил същата процедура.
Купих си и аз от моргата преден оригинален гумен тампон за 20 кинта, разбира се малко поомекнал, но не беше скъсан. Номерът е да намерите парче дебеличка и много мека гума, разкербовате тампона, подлагате , пак се кербова и става като нов! Аз се осмелих на тази стъпка благодарение на колегата vladtod, който маи е правил същата процедура.
- cerosina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Купувай само хубави тампони, НИКОГА ТОПРАН, иначе ще ти изяде нервите колата, тресене , вибрации и т.н. Аз отпред смених два топрана и си мислих че имам вече проблем с двигателя докато не сложих лемфьордер и заспа работата.
За смяната , крива е работата, ако имаш нерви отдели един ден и сменяй. По труден е този откъм скоростната кутия, много труден е достъпа до тези болтове. Другия е съвсем малко по-лесен за смяна, ама пак е мъка, ако искаш мога да ти дам напътсвия как.
За смяната , крива е работата, ако имаш нерви отдели един ден и сменяй. По труден е този откъм скоростната кутия, много труден е достъпа до тези болтове. Другия е съвсем малко по-лесен за смяна, ама пак е мъка, ако искаш мога да ти дам напътсвия как.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
joro_kem написа: според хора, на които имам доверие, марката е lamfoerder - германия. тази е фирмата, която произвежда тампоните за първоначално вграждане в пасат (за В4 със сигурност). сменях и трите наскоро (2 на двигателя + този на скоростите) - излиза соленко, но казват, че си заслужава.
забравих да добавя, че официален вносител на марката е ДН СЕРВИЗИ.
Ама съгласееееееен.... та няма на къде повече!
Това си е марката!
Другия вносител е "Даскалов Кар", но те играят на едро!
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Re: Смяна на тампони на двигател В3 1.8 RP 90г.
Тези тампони Лемфьордер на макферсона са правени в Турция, за това се сменят често
опа, сега видях че темата е от 2007-а ..
опа, сега видях че темата е от 2007-а ..
Re: Смяна на тампони на двигател В3 1.8 RP 90г.
здравеите а нормално ли е след смяна на тампоните да има силни вибрации