Не ми духа в краката :(

Техническа и сервизна информация за Passat
BatGoro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Не ми духа в краката :(

Мнениеот BatGoro » Нед 03 дек 2006 21:23

Сещате се де :)
Пасата е Б3, врътката си се върти, обаче духа само на стъклото и от средните духалки.
Има ли начин да си пускам въздух и към краката без да разглобявам всичко, щото нямам време?
Например парното може да се включва, като си напъха човек ръката долу в центъра и се бута лосчето, дори и при откачено жило - има ли такъв трик и за краката?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 03 дек 2006 21:26

разглобяваш... :dontknow:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 03 дек 2006 22:13

Дали няма кутия като на Ладите да се отваря надолу с едно лостче и да духа в краката :gruebel .Не съм се бутал отдолу да видя кво има.И моето копче ми направи такъв въртел,ама едно-две по рязки врътвания и се оправи.Ако искаш пробвай,но да знаеш че пробваш на своя отговорност:)Да няма после ти ми каза :a boi de :Mr Green Fun

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 04 дек 2006 2:05

Ще се разглобява - няма как /ако искаш да ти духа на краката де/. Иначе за по-резките движения не те съветвам - има доста пластмаси, дето имат навика да се чупят. Така че колкото по-малко резки движения, и колкото по-скоро го отвориш, толкова по-малко неща ще имаш за оправяне.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 04 дек 2006 9:33

И на мен не ми духа , но смуче.... на вътрешна циркулация :wink:
Имам въздушна възглавница от към пасажера, а в моите крака отвора е един такъв малък..Мисля че е нормално почти да не се усеща топлото от долу :dontknow: Ако не, някой разглобявал ли е?

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 04 дек 2006 11:03

vaskoto1 написа:разглобяваш... :dontknow:

мдааа, и глей да се научиш после сам да си го разглобяваш и наместваш, щото ще ти се налага....., кофти работа са тия духалки

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 04 дек 2006 11:59

Може да се е отчупила една скобичка дето държи оплетката на жилото откъм блока с врътките дето е над пепелника. Там има прекалено много пластмаса която старее и се троши - швабите са се престарали с икономиите. Лесно се оправя (с телчица туй-онуй, по нашенски :-) ), само че е трудно да се стигне до там - трябва да се свали пластмасовата облицовка на ръчната, после "джоба" под пепелника и чак тогава ще имаш приличен достъп. :-(
Поне при мен такъв беше проблема.

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пон 04 дек 2006 17:00

Да го разглобиш не е голяма философия виж като го разглобиш да не ти е изпаднал някои от въздуховодите и да не отвежда въздуха :wink:

VANKATA
Автомобил:
Двигател:

парно

Мнениеот VANKATA » Пон 04 дек 2006 18:02

Бат Васко е спасението.При мен беше същия проблем.С някакви заклинания и специални инструменти оправи проблема.Сега карам по джапанки :D .

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 04 дек 2006 18:39

psstv18rp написа:Може да се е отчупила една скобичка дето държи оплетката на жилото откъм блока с врътките дето е над пепелника. Там има прекалено много пластмаса която старее и се троши - швабите са се престарали с икономиите. Лесно се оправя (с телчица туй-онуй, по нашенски :-) ), само че е трудно да се стигне до там - трябва да се свали пластмасовата облицовка на ръчната, после "джоба" под пепелника и чак тогава ще имаш приличен достъп. :-(
Поне при мен такъв беше проблема.

при мен беше същото, просто въпросния кожух (оплетка) на жилото го закрепих за другото жило със свинска опашка, другия вариант е някаква тел или незнам си какво си и да закрепиш оплетката за самия корпус модула дето ги управлява тези неща

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пон 04 дек 2006 21:23

Или се е отчупил държача на кожуха на жилото(по-добрия вариант),
или...
vaskoto1 написа:разглобяваш... :dontknow:
таблото

При мен беше жилото.... :evil:

BatGoro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BatGoro » Вто 05 дек 2006 9:44

Абе аз съм разглобявал и на тоя и на стария Пасат по няколко пъти, ама ми писна, и освен това нямам условия :(.
Затова парното вече го оправям отдолу :), ама в краката е кофти като не духа, затова питах за някой трик :), ако има...

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Вто 05 дек 2006 9:57

А при мене на Б4-ката са объркани нещо. Значи като пусна да духат само горе(т.е. стрелкичката да е към лицето) тогава почва да духа в краката и горе :dontknow: След това пускам комбинираното(в краката и горните) и пак си духат само горните... Само за предното стъкло си е наред :wink: Имате ли идея защо се получава така ? :?

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 05 дек 2006 10:23

Ами при климатроника има 5 стъпкови моторчета дето командват клапите.Знаеш ли коя е клеясала и не слуша, за това питах някой дали е ровил, но без да сваля цялото табло?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 26 дек 2006 0:49

При мене когато пусна да духа на стъклото си духа там. Като пудна да духа към купето(горе) пак си работи нормално. Само в краката не духа.
Някой може ли да поясни какво трябва да разглобя и като го разглобя на какво да проверя. Става въпрос за В4, имам и airbag-ако има значение.

Върни се в “Passat”