за подгряването

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
icotanev
Автомобил:
Двигател:

за подгряването

Мнениеот icotanev » Сря 16 яну 2008 21:52

здравейте колеги . имам проблем със подгряването на колата и се надявам да ми помогнете да разбера какъв е. значи колата е в3 1.8 i пълна. от едно известно време трябва да дигна 80 градуса иначе като пусна педала на газта колата гасне. когато загрее нямам никакви проблеми. незнам дали има значение но преди месец сменях термостат л беше здал багажа. надявам се на помоща ви пробвах с търсачката но не открих подходяща тема. поздрави

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 16 яну 2008 22:22

дай букви за номера на двигателя

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: за подгряването

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 16 яну 2008 22:59

icotanev написа:здравейте колеги . имам проблем със подгряването на колата и се надявам да ми помогнете да разбера какъв е. значи колата е в3 1.8 i пълна. от едно известно време трябва да дигна 80 градуса иначе като пусна педала на газта колата гасне. когато загрее нямам никакви проблеми. незнам дали има значение но преди месец сменях термостат л беше здал багажа. надявам се на помоща ви пробвах с търсачката но не открих подходяща тема. поздрави

Знамли температурен датчик,стъпково моторче за празния ход или там ако има некъв допълнителен авт.смукач докато загрее колата :oops: ,тоз мотор най вероятно е ABS и е моноинжекция,може и RP зависи от годината :wink:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 16 яну 2008 23:06

Колега попълни си профила :idea: Както си писал 1.8i пълна отговаря на два типа двиг. така че айде доуточни за кой става въпрос :twisted: Не сме врачки все пак :wink:
П.С. Сега ти прегледах предишните мнения, ти си с PF пълна инжекция провери си дюзата за студен старт :idea: Има някъде тема за нея от Radotom май беше потърси я.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 17 яну 2008 0:17

Теодор написа:, ти си с PF пълна инжекция провери си дюзата за студен старт :idea: Има някъде тема за нея от Radotom май беше потърси я.
... или РВ, ама не съм преглеждал мненията ;)
Аха! Прегледах ... PF e
:gruebel Ъммм... то аз къде ли не и какви ли не глупусти съм писал, ама ми намирисва на температурен датчик.
Преди 2 месеца си взех новичък от ХААС (местния VW-дилър) и ми излезе на цена 27 лв с ДДС.
Лошото е, че аз трябваше да им кажа на ония тикви на коя страница от ЕТКА-та да търсят датчика и поне 4 пъти трябваше да повторя:'Не, бе, хора... Със син куплунг е моя!'
Току-що проверих. Както и очаквах, твоя и моя датчик са абсолютно еднакви.
Аз стария си го свалих по-скоро профилактично, защото можеше една мизерийка да е от него, ама не беше... Та ако го изкаш за пробата- твой е ;) Само О-пръстенче трябва да си вземеш от Ауто+, примерно, за 0.50 лв.
Телефона ми го има в Пловдивската тема в 'Организационен'

Върни се в “Passat”