Долна помпа на съединител-проблем

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
angel71
Автомобил:
Двигател:

Долна помпа на съединител-проблем

Мнениеот angel71 » Чет 17 яну 2008 14:17

Здравейте.Та направо към проблема.От скоро имам Пасат 1.9 ТДИ 1994г.и за около 2 месеца ми загуби около 250гр спирачна течност.Аз все допълвам.8 -9 пъти при спиране и загасяне на двигатела не мога нито да включа нито да изключа от скорост и яко ръчкане.Педала си се вдига и натиска нормално.За да съм сигурен ,че е от съединитела го захраних от друг съд(казанче за лада).Никъде не се вижда теч и в краката(горната помпа) та затова си мисля ,че е долната и тече на майка си в......Ако някой се есблъсквал със същия проблем моля за помощ и акъл. :bowdown

asenko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asenko » Чет 17 яну 2008 19:10

ако ти е изтървала долната помпа спирачната течност ще влиза в кожуха на съединителя и ще се стича по вътрешната му част отдолу под колата.при мене беше така.почна да се губи течност, педала оставаше в долно положение и не отделяше, появи се тази локва под колата.смених помпата (работната) и всичко се оправи.

Serg71
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Serg71 » Чет 17 яну 2008 19:30

И аз имах същият праблем.Губех течност от казанчето и се оказа долната помпа (работен цилиндър).Разглобих помпата вътре нямаше язви ,подмених гумичките и вече 6-7 месеца няма проблеми . Иначе новият цилиндър го има на цена 65-98лв ?????доста голяма разлика в цените

Потребителски аватар
angel71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel71 » Сря 06 фев 2008 13:41

Свалих долната помпа и се оказа ,че проблема е от нея.Разглобих я и се оказа ,че няма видимо износване на цилиндъра и буталото,ръжди или язви.Гумения пръстен имаше няколко деруги??? и го смених.За сега всичко е 6 :rocketwhore :lock:

Върни се в “Passat”