пружини и тампон на макферсона

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

пружини и тампон на макферсона

Мнениеот cerosina » Нед 27 яну 2008 16:32

Здравейте,

скоро усетих. че предницата ми дърпа наляво. Викам дай да прегледам. Вдигам лявото колело и разклатих колелото нагоре надолу и видях че тампона хлопа.
Мамка му, тези точно ги сменях преди 15000 км, записах си специално в една тетрадка, оригинални , Лемфьордер от Даскалов, с надеждата да не свалям шибания макферсон близката една година. Писна ми да се занимавам с тези скоби, пружини, тампони , амортисьори и реглажи всяка пролет и есен.

Десния тампон уж е доста по-добре, но се забелязва известо потъване 1-2 мм като го напъна нагоре.

Седя си така и си мисля, преди 1.5 година счупух дясна пружина, майстора ми намери една такава на старо и я смени, отляво остана старата, амортисьорите са нови, Билщайн , маслени, какво може да е друго освен че тампоните са ментета.

И ми шракна, че може би новата пружина ( т.е. онази на старо която я смени майстора ) натоварва левия тампон. Премерих и видях че колата отдясно е по висока с 1-2 см мерено от ръба на гумата до калника.

Та въпроса ми, може ли това да е причината вече втори път да сменям тампони на макферсон за 1 г. ?
Кажете ми откъде да си купя свестни тампони дето да ме издъжат поне 1 година!!

Мерси...

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 27 яну 2008 17:07

Сигурен ли си че тази която са ти сложили 2-ра употреба е точно за твоя модел защото има няколко размера пружини със съвсем малка разлика които стават на В3-ките.

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Нед 27 яну 2008 19:57

точките са същите , но явно не е толкова "улегнала"

Върни се в “Passat”