Здравейте,
скоро усетих. че предницата ми дърпа наляво. Викам дай да прегледам. Вдигам лявото колело и разклатих колелото нагоре надолу и видях че тампона хлопа.
Мамка му, тези точно ги сменях преди 15000 км, записах си специално в една тетрадка, оригинални , Лемфьордер от Даскалов, с надеждата да не свалям шибания макферсон близката една година. Писна ми да се занимавам с тези скоби, пружини, тампони , амортисьори и реглажи всяка пролет и есен.
Десния тампон уж е доста по-добре, но се забелязва известо потъване 1-2 мм като го напъна нагоре.
Седя си така и си мисля, преди 1.5 година счупух дясна пружина, майстора ми намери една такава на старо и я смени, отляво остана старата, амортисьорите са нови, Билщайн , маслени, какво може да е друго освен че тампоните са ментета.
И ми шракна, че може би новата пружина ( т.е. онази на старо която я смени майстора ) натоварва левия тампон. Премерих и видях че колата отдясно е по висока с 1-2 см мерено от ръба на гумата до калника.
Та въпроса ми, може ли това да е причината вече втори път да сменям тампони на макферсон за 1 г. ?
Кажете ми откъде да си купя свестни тампони дето да ме издъжат поне 1 година!!
Мерси...
пружини и тампон на макферсона