Питане за автопилот?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Питане за автопилот?
Здравейте!Четох из форума за автопилота и всичко правя както трябва,но като натисна SET и не зацепва.Някой да знае каква може да е причината да не тръгва и какво може да му се прецака по принцип? Колата е Пасат Б5 1.9ТДИ автоматик.
Последна промяна от tribalz на Сря 30 яну 2008 20:36, променено общо 2 пъти.
- dimoboy
- Автомобил:
- Двигател:
А не е лошо преди да питаш за нещо да кажеш и за каква кола питаш - модел, година, двигател
При по-висока от 60 км/ч се активира темпомата.
Причините да не работи най-често са две - прецаква се една вакуумна мембрана(или нещо от сорта беше), която се намира под педала на спирачката и служи за изключване на темпомата при натискане на спирачката(не съм 100% сигурен дали я има и при дизелите). Другата често срещана причина е проблем в самото лостче на мигачите на което се намира и управлението на темпомата - обикновено се прецакват контактите. При мен проблема беше в лостчето. Преди да правиш някакви ремонти отиди на ВАГ КОМ да се види.

При по-висока от 60 км/ч се активира темпомата.
Причините да не работи най-често са две - прецаква се една вакуумна мембрана(или нещо от сорта беше), която се намира под педала на спирачката и служи за изключване на темпомата при натискане на спирачката(не съм 100% сигурен дали я има и при дизелите). Другата често срещана причина е проблем в самото лостче на мигачите на което се намира и управлението на темпомата - обикновено се прецакват контактите. При мен проблема беше в лостчето. Преди да правиш някакви ремонти отиди на ВАГ КОМ да се види.