Днес докато си карах и изведнаж усетих как колата е спъната няква и .... след известно време разбрах че всащност ми задържа колелото отзад...като слязах от колата миришеше ,но и аз немога да определя на какво ,мислех че е феродо ,но май не ми миришеше на феродо.....
Колета е пасат б3 2е синхро ,така че отзад е с независимо окачване с дикови спирачки...
Кажете от какво може да е .... задържане на цилиндарчето или лагера на главината ?Някакви идеи?
Задържа ми задно ляво колело?
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
От спирачния апарат е .... сигурно е блокирал.Има цала тема в направи си сам как се прави профилактика на задните спирачки.
На първо време можеш да го свалиш и да пробаш да прибереш буталото и да го раздвижиш от лоста за ръчната спирачка.
!!! Буталото се прибира чрез едновременно натискане и въртене на дясно ..!!!
На първо време можеш да го свалиш и да пробаш да прибереш буталото и да го раздвижиш от лоста за ръчната спирачка.
!!! Буталото се прибира чрез едновременно натискане и въртене на дясно ..!!!
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 0%E0%F7%2A
При мен проблема е от ръчната, още не съм го оправил, но и не я използвам.
Просто съм върнал лостчето и не пипам ръчната.
При мен проблема е от ръчната, още не съм го оправил, но и не я използвам.
Просто съм върнал лостчето и не пипам ръчната.
- VroMoS
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги днес свалих гумата и както казахте вие ,проблема е в спирачния апарат задържа ми ....ръчнаа като я дръпна и след това не ще да връща както трябва,само че проблема е че немога да развия шестограмите.....мъчих ги с какво ли не ....ама не подават...
Някакви идеи как да ги почистя на място поне малко ....
Някакви идеи как да ги почистя на място поне малко ....
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Аз преди време успях да разивя едно много запекло място като го киснах с WD-40 няколко дни под ред.Напръскваш го,оставяш го за няколко часа,след това пак го пръскаш,после пак и така 2 дни....на третия се развива кажи-речи с два пръста
Иначе преди това счупих лула 17 или 19мм (истинска) при опита си да го развия (болт на преден спирачен апарат
)
Успех!
Успех!
- VroMoS
- Автомобил:
- Двигател:
Развих го ,свалих го и се оказа че не ми връщат лостчетата на ръчната спирачка...почистих го колкото можах без да разглобявам нищо...и ги сложих ,за сега не задържа,задържа ми за малко само 2-3 сек след като драпна ръчната и след като направи два три оборота гумата се оправя......но ще внимавам ....най вероятно ще се сменя ,защото така немога да разчитам на колата...ако ми се наложи да пътувам на дълго ,ще го мисля това нещо