Здравейте,колеги! Може темата д ви се стори малко офтопик,но понеже знам че тук влизат хората,които разглобяват и тунинговат това-онова по колите... Та - въпроса е следният: увиснала ми е задната броня на Пасата в десния край (не знам от какво,така го купих) и искам да попитам има ли по закрепването някакви улеи за регулиране на височината на бронята и лесно ли става това? Мъчих се да видя как е захваната но не успях...
Последна промяна от OzzY на Чет 14 юли 2005 16:58, променено общо 1 път.
Явно има и друга причина,която може да доведе до това,понеже аз нямам газова уредба... Може жабарите да са качвали нещо тежко в багажника и да са я натиснали,знам ли....
Пластмасата на задната броня се нанизва на метална основа и се захваща с две планки от страната на калниците, които от своя страна с по 2 болтчета към основата. В случаи на удър най-често (изобщо не е задължително да е силен) или натиск се чупи част от планката и се разкачва едното болтче, при което самата планка се измества от стандартната си позиция и бронята увисва.
Незнам дали ме разбирате като го обяснявам, но ми е трудно без снимка на която да покажа
Обикновенно ако има несъвпадение - ненапасани хубаво брони, 99процента колата е имала удар, на предния ми пасат предната броня беше подобна - и после с един мой човек решихме да я напаснем, намерихме парче желязо поставено да държи бронята.
Ако не ти харесва така, отиди на тенекеджия- добър, ще ти напасне бронята.
Видими белези от удар няма,калника и бронята са перфектни,но знае ли човек... За тенекиджията - точно това смятам да направя Имам един много кадърен познат,но е много зает и затова питах дали става лесно ако мога да си я наглася сам
Задната броня(пластмасовата част+металната част ,която я носи) е закрепена към купето посредством 4болта м10.Ако колата е седан,като се вдигне стелката за резервната гума има 2болта в ляво и 2 в дясно .Тези болтове преминават през роговете през елипсовидни отвори(бъбреци).Трябва 4 болта да се разхлабят и бронята да се намести добре напред.