Помощ Пасат 3 2.0Е
Помощ Пасат 3 2.0Е
Здрасти на всички пичове с Пасати!Утре купувам Пасат 3 2.0Е .С газово от Италия каква профилактика да направя на колата?Някой знае ли колко коня е този двигател и какъв разход дава на газ/бенз? Предварително благодаря защото съм супер нов в тая Гилдия!
Ако мотора ти е свестен бива.За мен това е един наистина хубав мотор.Иначе е 115 коня или ако искаш 85 киловата.Профилактиката е като на всяка друга кола от този клас. Когато си купих моя макар че е B4 мотора е един и същ като твоя си смених:ремъци комплект+ролки; масло и маслен филтър; въздушен филтър на мотора и купето; горивен филтър; свещи; палец и дистрибуторна капачка и не на последно място разбира се проверка по ходова частна колата/тампони, носачи/, спирачна и хидравлична течност ако имаш разбира се хидравлика.Купих си почистващ спрей за контакти и си почистих всички куплунзи/не знам дали е правилно но го направих с WD/ и едина присадка за масло Дуралуб Ако искаш може да не го правиш на куп но според мен по-добре е да ги смениш ако имаш свободни левчета. За газта покарай малко и виж какъв ще ти е разхода, как се държи колата и тогава ако е нужно на майстор. Там е по лесно Ако всичко ти е наред едно вилтърче на клапана и една профилактика на изпарителя /редуктура/ ако трябва да го сменяш според мен си купи нов /изпарителя/. Рзахода е различен в зависимост от режима в който си караш колата.И си я карай с КЕФ