Здравейте, отскоро имам Пасат Б5, 1.9TDI PD. 2000г. Последните 300-400 км както си карам примерно с 90-100 ми писва лапата за маслото в двигателя и след малко от само себе си спира да пищи, така през известен интервал от време. Проверявах, масло си има достатъчно, не загрява. Установих че това при градско каране не ми го дава, само на извънградско. Възможно ли е датчика нещо да се е прецакал или може да индикира за друг проблем ? Също така ме информираха че при тези коли на всяка смяна на ангр. ремъци се сменяла и водната помпа със всичките и ролки.
Дайте и някакви мнения за тази кола, доколкото успях да чуя всички се оплакват от предното окачване на автомобила.
Поздрави !
Датчик за маслото и други въпроси.
- Passat_vr6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
виж lowlevel, може маслената помпа да е прецакана. Провери като я запалиш (колата) остави да работи на обороти 8-10мин. ако ти пресветне пак или малена помпа или лагерите на коляновия вал.
За ангренажния ремък е много "ЗДРАВОСЛОВНО" ако при смяната му
смениш и ролките.
За водната помпа го чувам от теб hmmmm gruebel
За окачването съжалявам но немога да ти кажа нищо
Може би някои друг ще знае
За ангренажния ремък е много "ЗДРАВОСЛОВНО" ако при смяната му
смениш и ролките.
За водната помпа го чувам от теб hmmmm gruebel
За окачването съжалявам но немога да ти кажа нищо

Може би някои друг ще знае
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хм, бе точно водна помпа със всички ролки ми казаха. Аз затова се учудих така. Понеже от два независими сервиза ми го казаха затова реших да попитам.
Пробвах я на място, работи си половин час без нищо да светне.
Понеже е със скоростна кутия Типтроник, някой знае ли свестен сервиз където да ми сменят маслото на кутията.
Пробвах я на място, работи си половин час без нищо да светне.
Понеже е със скоростна кутия Типтроник, някой знае ли свестен сервиз където да ми сменят маслото на кутията.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Датчик за маслото и други въпроси.
lowlevel написа:...Пасат Б5, 1.9TDI PD. 2000г. ....
Поздрави !
Всички оторизирани сервизи дават смяна на ремък заедно с ролки и водна помпа. Имам приятел с подобен и не сменява помпата и няма никакви проблеми поне засега. Лампата за масло няма общо в случая!
п.с. Честита кола и безавариини километри с нея!