Въпрос за Синхро на В4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
chungata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chungata » Нед 27 яну 2008 17:41

Здравейте почитатели на VW :) Тъй като съм нов във форума пиша в тази тема защото въпросът ми е относно пасат б4. Предлагат ми пасат б4 с ъс всичките екстри за модела но има и една която въобще не ми е известна :oops: Значи става въпрос за SYNCHRO. Та искам да попитам как работи това чудо и дали е постоянно вкл като куатрото при ауди , или както ми обясни продавача, че като превъртят предните гуми синхрото се включва тогава.
Благодаря предварително за информацията.

Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paralesko » Нед 27 яну 2008 17:52

Добре дошъл във форума, :P колега задаи въпроса като нова тема ако искаш мнения и отзиви защото тук малко ще му обърнат внимание. Там до квадратчето с нов отговор има друго червено с нова тема. от там можеш да пуснеш тема ако не ти е ясно.

Потребителски аватар
chungata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chungata » Нед 27 яну 2008 18:01

Благодаря за помощта :) Просто още не съм свикнал.

Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paralesko » Нед 27 яну 2008 21:08

и моя пасат е с всички екстри без кожа и е добър избор за автомобил за синхрото не мога да дам мнение но пиши какъв мотор е година цена и друго каквото се сетиш за да може някои от нас да ти даде наи точното мнение за колата има много неща които могат да се кажат според мен но трябва да улесниш всички които четат това за да са ти от помощ. късмет ти пожелавам :)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 27 яну 2008 22:00

На Б4 syncro са поставяни двигателите 2Е, AGG, ADY - 2,0 л, 85 kW, 115 к.с.; ABV - 2,9 л, 135 kW, 184 к.с., VR6, и AHA - 2,8 л, 142 kW, 193 к.с., V6
Това са данните от ETOS. Според http://autoteile-shopping.de , има и PG - G60, 1,8 л, 118 kW, 160 к.с.

Потребителски аватар
chungata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chungata » Пон 28 яну 2008 11:36

Значи двигателя е 2л 115кс , 94г., климатроник, борд компютър, абс, синхро, ел пакет пълен, аларма. Цената която иска човекът е 5000лв. , но има опция за малко пазарене 8) Всеки съвет който ми дадете ще ми е от полза. Благодаря :)

Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paralesko » Пон 28 яну 2008 13:48

моя мотор е 2.0 115к. агг мотор. добре е за тежкото купе . можеби наи сполучливия мотор от към мощност .мое мнение. не задължавам с него. карам вече година определено преди да го купя бях с друго мнение и настроика но после всичко се промени. Имах малък проблем с оборотите . ниските по точно но след почистване на дроселовата клапа добре .всичко си доиде на мястото. вече месец след ремонта всичко е ок дори разхода падна с литър и малко на сто. за разхода...извън гр.при скорост90км....6 на сто.по маршрут софия варна. лятото от софия до несебър нощен преход 4 човека и дете със багаж на там 5.4 при скорост 90км. на връщане през деня на климатик без да е спиран със скорост 100 км. 6.6 разход. Когато ме нервират разни и си пътувам до в.търново от софия при 120 140 км. минава 7 на сто но там някъде.грацко в софия относително понятие и то много между 8 и 12 в задръстванията. тези разходи са ми при каране до 3000 на предавка и вкл. на следваща. Относно консумативи 4л. масло около40лв. филтри маслен и въздушен...около35лв. зависи ремък 25 и такива са цените долу горе за работата за виси от маистора .Каското за 6000 лв. ми е 460лв. гражданска 130 лв. зависи и Данък 140лв. За екстрите .мисля че на повечето такива пасати б4 синхро както е при теб са почти всички за модела което не е малко за годината на производство .Цената която споделяш е добра щом може лека договорка и колата да си личи че е свежарка :) запазените б4 с всичките екстри започват от 5000 така че е добра цена на мен също ми излезе5300 довземането на ключа.Надявам се да съм бил изчерпателен и да съм ти от помощ :)

Потребителски аватар
chungata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chungata » Пон 28 яну 2008 18:30

Благодаря за информацията :) и след всичко казано вече реших: ако до 2 дни ме чака колата значи е за мен. Стискайте палци :bowdown

Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paralesko » Пон 28 яну 2008 19:03

стискаме де :да:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Пон 28 яну 2008 19:08

Имай предвид (мисля, че и други са ти го казвали) че някои елементи от ходовата част са "уникални" за този модел - не са взаимозаменяеми с широкоразпространените на моделите само с предно предаване, намират се по-трудно и са по-скъпи. За справка виж ТАЗИ тема. Сигурно има и други - трябва да се поразтърсиш.
Спор няма, че syncro-то е хубаво нещо, но когато работи. Колата си е на годинки, и вероятността за отказ се увеличава, а и ремонта не е от най-евтините.
Прецени си добре - парите са твои, а и колата, като я купиш.
Не искам нито да те отказвам от такава кола, нито да те навивам за нея, а трезво да си прецениш.
При всички случаи ти желая успех и късмет !

Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paralesko » Пон 28 яну 2008 20:17

dr kanev добро мнение. колегата трябва да има в пред вид всичко . Ако много искаш такъв пасат потърси и обикновен сам решаваш обмисли преди покупката и чакаме резултат :)

Потребителски аватар
BaMBuKa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BaMBuKa » Пон 28 яну 2008 20:31

Здрабей колега аз карам същото животно синхро проблеми никакви през зимата но колегата по горе беше прав че има уникални части мен за един тампон на кардана ме ускубаха 220 лв за една гумичка :wink: а и за разхода да ти кажа на мен ми лапа 20/100 е аз карам малко душманската но ако за теб не са проблем тея неща взимай и карай един повече от достоен за цената си автомобил и успех закупуването на автомобил

Потребителски аватар
chungata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chungata » Вто 29 яну 2008 14:13

Благодаря за мненията и съветите. Обмислям нещата сериозно, а и тепърва ще се пробва колата кое работи и кое не .
И след всичко казано не мога да не попитам синхрото ако се счупи(не дай си боже) може ли просто да се пренебрегне до момента на ремонта , и може ли въобще да се свали от колата и тя да си работи нормално без него :?:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Вто 29 яну 2008 14:50

Ами зависи кое му се счупи, и как се счупи. В някои случаи - да, в други - не. Задължително го пробвай дали и назад върти синхрото. Сещам се за една тема, където казваха че някакви вакууми трябвало да се оправят (ако евентуално не работи на задна).
От друга страна, ако нещо не работи, и ще се изключва или маха, какъв е смисъла от тази (такава) кола - трябва да е нещо много-много на сърцето ти.
Пак ти казвам - помисли си хубаво, потърси из форума - със сигурност има много писано, и едва тогава вземай окончателно решение.
Търсачката изкара 84 страници с резултати за "синхро*" и 20 за "syncro*". Да кажем, че в първите страници доминираше тази тема, има и малко излишно, но като се поровиш ще намериш повечето неща, които те интересуват.

Потребителски аватар
chungata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chungata » Вто 29 яну 2008 17:03

Ами така като чета по темите, доста мнения и все различни.На едни им допада на други-не.Най ми допадна мнението,че всичко си опира и до късмет. Съгласен съм с по скъпата поддръжка стига да е наистина толкова ефективна системата. На дявам се на късмет. :)

Върни се в “Passat”