Б5 дърпа на дясно

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Б5 дърпа на дясно

Мнениеот Peteff » Пет 15 фев 2008 15:52

здрвейте колеги.колата ми дърпа надясно.ходих да си изправя и балансирам всички джанти,дърпането намаля но пак малко отива на дясно докато си карам и това ме дразни а и немисля че е нормално.та искам да ви запитам за какво става дума.може би трябва да се регулира предницата.забравих да спомена 4е предната ми дясна гума е леко изядена отвътре ... не цялата само на едно място ... около 15см.при това положение дали реглажа ще оправи нещата?лятото мисля да взимам нови джанти и гуми и чак тогава да ида на реглаж на предницата ако дърпането продалжава.предницата ми е добре.в смисъл няма нищо още разбито(да чукна на дърво).ако сега ида на реглаж,ще трябва ли лятото като сменя джантите с гумите да ходя пак?дайте съвети моля!благодаря предварително!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 15 фев 2008 15:59

Първо трябва да си сигурен че налягането в предните гуми е еднакво. После слагаш на предницата читави гуми, балансирани (не изядени !), отиваш на реглаж, и пак следиш. След време може пак да провериш дали не е "избягало" нещо.

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пет 15 фев 2008 16:37

Да, и аз имах същия проблем, само че аз първо на реглаж ходих и след това стана ясно, че предна лява е 2.5 а дясната 1.5 :oops:

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пет 15 фев 2008 17:34

налягането в гумите ми е еднакво ... 2.3 ги държа всичките ... зима е все пак

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Пет 15 фев 2008 17:47

Колега Петеф,всеки нормален път в прав участък има лек наклон надясно по посока на движението и това е причина да се чувства леко дърпане при по-тежките коли.Ако отидеш на средата изчезва,а в насрещното почва да дърпа наляво.Но това можеш да го усетиш само ако са ти на 6 джантите и гумите.Така че оттам тръгни- нови гуми ,нови джанти ,баланс и тестваш .Ако и тогава в насрещното на прав участък дърпа надясно-трябва да се прави реглаж. Успех!

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Пет 15 фев 2008 17:54

Колега, може да звучи налудничаво но при мен се оказа, че волана е леко изместен на една страна и стараейки се да го изправя бутам колата на дясно. Най добре ходи на реглаж. Аз посетих сервиз D&N, всичко е електроника.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пет 15 фев 2008 18:52

Milanov написа:Колега, може да звучи налудничаво но при мен се оказа, че волана е леко изместен на една страна и стараейки се да го изправя бутам колата на дясно. Най добре ходи на реглаж. Аз посетих сервиз D&N, всичко е електроника.

хехе,колега моя не е изместен.като го пусна и колата отива надясно.явно ще трябва да се кара до сервиз да я видят

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пет 15 фев 2008 19:56

gr_kanev написа:Първо трябва да си сигурен че налягането в предните гуми е еднакво. После слагаш на предницата читави гуми, балансирани (не изядени !), отиваш на реглаж, и пак следиш. След време може пак да провериш дали не е "избягало" нещо.

Да. Същата схема, а дърпа на ляво. А сега. Реглажа е на читав човек, всичко спи, а дърпа на ляво??

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 15 фев 2008 20:05

sasho07 написа:Да. Същата схема, а дърпа на ляво. А сега. Реглажа е на читав човек, всичко спи, а дърпа на ляво??

Пробвай реглаж при друг човек (машина).
Ако е възможно (гумите не са с посока), смени леви-десни колела.

Върни се в “Passat”